Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

III MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL ANIMACJI ReAnimacja

21 – 23 KWIETNIA 2006 KINO CHARLIE ŁÓDŹ

reanimacja_175x60.gif

III Międzynarodowy Festiwal Animacji ReAnimacja odbędzie się w dniach 21 - 23 kwietnia 2006 roku w kinie Charlie, ul. Piotrkowska 203/205, w Łodzi.

Organizatorem festiwalu jest Fundacja KinoForma i kino Charlie

Festiwal jest skierowany zarówno profesjonalistów, jak i do studentów szkół filmowych oraz do wszystkich miłośników kina i tych, którzy nigdy wcześniej nie zetknęli się z różnorodnością tej formy sztuki.

W programie organizatorzy przewidzieli między innymi: konkurs na najlepszy film animowany, panoramę filmu animowanego, retrospektywę twórczości Mariusza Wilczyńskiego, przegląd National Film School IADT z Irlandii, retrospektywę 10 lat Holland Animation Film Festiwal, przegląd animowanych filmów z Estonii i Węgier, przegląd filmów z wytwórni filmów w Bielsko – Białej (filmy dla dzieci i dla dorosłych), retrospektywę Zdzisława Kudły, warsztaty studia Odeon Rybarczyk, pokaz dokumentu o rosyjskiej animacji „Magia Russica” (program w budowie).

Zaproszenie do Jury do tej pory przyjęli: Mariusz Wilczyński (twórca animacji, twórca oprawy plastycznej TV Kultura), Gerben Schermer (Dyrektor Holland Animation Film Festival), Daniel Markowicz (szef studia animacji Lightcraft), Zdzisław Kudła (szef Wytwórni Filmów Animowanych w Bielsko –Białej).

Prace konkursowe należy nadsyłać do 10 marca 2006 roku (decyduje data stempla pocztowego) na adres biura organizacyjnego festiwalu: ReAnimacja 2006, Kino Charlie, ul. Piotrkowska 203/205, 90 - 451 Łódź.

Patronat medialny nad imprezą objęli do tej pory: Stopklatka.pl, KINO, Magazyn Cinema, TV Kino Polska, Aktivist, Exclusive, Gazeta Wyborcza.

reanimacja2006.jpg

Pliki do pobrania:

Oficjalna strona: www.reanimacjafestival.com

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Lodz?! To skandal! Takie festiwale powinny sie odbywac najwiekszym i najwazniejszym miescie w polsce - w warszawie! Przeciez nikt na to nie przyjedzie, jezeli nie mozna metrem dojechac. Dziwna polityka.

Napisano

Reanimator: Łódź jest taka mala ze wszedzie na piechote sie dojdzie ;p

W zeszlym roku bylem na jednym pokazie i bylo wypas.

Napisano

hehe ja mam nie daleko do lodzi i w lodzi studjuje;] moze sie wybiore:)

pozdro dla ziomów

Napisano

że tak odświeżę wątek :]

ktoś się wybiera? zwłaszcza z wro? i jak tam wygląda z noclegiem?

Pozdrawiam

Napisano

ja jestem z łodzi mety niestety nie mam bo mieszkam z cala moją rodziną starszą i młodszą, generalnie porozglądajcie sie po akademikach i bursach, w akademikach powinny byc jakies wakaty, ewentualnie hotele ktorych jest strasznie malo :(

Napisano

masturbator: metrem nie ale wioślarze maja najdluzsza trase tramwajowa wiec mozesz sie przesiasc dla odmiany ...:P

ps. tez bym chcial byc :/