Andrejkoo Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Witam wszystkich. Juz jakis czas temu skonczyłem robic ten model teraz przedstawiam go do Waszej opini. Za komentarze góry dzieki. Pod tym linkiem znajdziecie wiecej screenów lepszej jakości http://andrejkoo.w.interia.pl/tir.zip
miwt Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 modelik mi sie bardzo podoba...rendery tez nie sa zle choc lakierm moglby byc troche lepszy:)
chveti Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Faktycznie model ładny. Prezentacja trochę leży ale ogólnie jest ok. Szkoda że nie pomodelowałeś przednich świateł tylko texturą je.
SAIRAM Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Naczepa ma jakas dziwna teksturę, ale ogolnie całkiem nieźle.
Diesel Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Super model bardzo dokładny i wogle mi sie podoba tylko troszke razi w oczy tekstura na krawędziach naczepy...
Lis Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 No faktycznie. Shaderki psują cały efekt. Na miniaturkach wygląda super, hi rez niestety leży. Ja bym proponował zrobić super Lakierek i wywalić tego noisa z naczepy bo się pochlastać można że taki superancki model się marnuje. Pozdrówki! i cvzekam na nowy lakier od lakiernika :-) Ps. Czym renderowane?? (bo mi niezabardzo leży ten render) ps2. Mniejszy Blur na teksturkach poproszę :-)
Andrejkoo Napisano 10 Luty 2006 Autor Napisano 10 Luty 2006 Dzieki wszystkim za odpowiedzi, faktycznie Lis masz racje naczepa jest do przerobienia chyba nad tym przysiądą i zrobie ja ładniejsza od nowa bo ta textura na niej też nie za ciekawa. Renderowałem to w standardowym renderze w maxie 5 za pomoca wielu swiatel o małej intensywnosci rozmieszczonych na geospherze, ktora otacza scene, w ten sposob troche to zachacza o efekt światła środowiskowego.
Kulki Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Wyglada troche jak resorak... pokabinuj z ogniskowa kamery jol!
Lis Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Woooow. To się nieźle napracowałeś z tym oświetleniem. A nie lepiej zwykły Ray Tracer ?? Możesz spróbować. 1- Wywal wszystkie światła ze sceny. 2- Zrób jedno światło tylu Sky Light (bardzo jasno niebieski kolorek) 3- Wejdz do Render->Advanced Lightning(wybierz Raytracing) 4- Wyłącz Adaptive Undersampling I gotowe. Do pełni szczęścia możesz jeszcze wejść do Envirement i zapuścić Automatic Exposure Control
Dabrow Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Andrejkoo - robiłeś to sam czy po prostu E-light'em? (-; Jest taki skrypcik fajny do maksa. A efekt - jak sie popracuje to wygląda jak GI (-; Tylko że w sumie dłużej wychodzi.... To lepiej jednak odpalić v-raya albo mentala... Model jest ok, jak dla mnie, materiały gorzej - lakier już wspomniany, opony wyglądają jakby co dopiero przyjechały z koreańskiej fabryki plastiku (kojarzycie opony Kumho?) a nie były z gumy, światła - no może warto popracować nad modelem tychże...
Andrejkoo Napisano 11 Luty 2006 Autor Napisano 11 Luty 2006 Ok dzieki wszystkim postaram sie zmienic oswietlenie i przyczepe jak zeby to juz lepiej wygladalo. A to oswietlenie to jest wlasnie skrype E-light
Gość fajter Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 tak szczerze?? truck nie jest za bardzo podobny do oryginalu przez ten zaokraglony glob. jak chcesz odezwij sie na 1882035 (GG) to dam ci fotki i luknisz co i jak
Pawelkos Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 Model ladnie wyszedl, ale materialy leza, i opony jakies dziwne (bierznik i material) a co do renderu to Lis dobrze prawi, nawet scanline'm mozna uzyskac zadowalajace efekty
Rekomendowane odpowiedzi