Napisano 10 Luty 200619 l Witam wszystkich. Juz jakis czas temu skonczyłem robic ten model teraz przedstawiam go do Waszej opini. Za komentarze góry dzieki. Pod tym linkiem znajdziecie wiecej screenów lepszej jakości http://andrejkoo.w.interia.pl/tir.zip
Napisano 10 Luty 200619 l modelik mi sie bardzo podoba...rendery tez nie sa zle choc lakierm moglby byc troche lepszy:)
Napisano 10 Luty 200619 l Faktycznie model ładny. Prezentacja trochę leży ale ogólnie jest ok. Szkoda że nie pomodelowałeś przednich świateł tylko texturą je.
Napisano 10 Luty 200619 l Super model bardzo dokładny i wogle mi sie podoba tylko troszke razi w oczy tekstura na krawędziach naczepy...
Napisano 10 Luty 200619 l No faktycznie. Shaderki psują cały efekt. Na miniaturkach wygląda super, hi rez niestety leży. Ja bym proponował zrobić super Lakierek i wywalić tego noisa z naczepy bo się pochlastać można że taki superancki model się marnuje. Pozdrówki! i cvzekam na nowy lakier od lakiernika :-) Ps. Czym renderowane?? (bo mi niezabardzo leży ten render) ps2. Mniejszy Blur na teksturkach poproszę :-)
Napisano 10 Luty 200619 l Autor Dzieki wszystkim za odpowiedzi, faktycznie Lis masz racje naczepa jest do przerobienia chyba nad tym przysiądą i zrobie ja ładniejsza od nowa bo ta textura na niej też nie za ciekawa. Renderowałem to w standardowym renderze w maxie 5 za pomoca wielu swiatel o małej intensywnosci rozmieszczonych na geospherze, ktora otacza scene, w ten sposob troche to zachacza o efekt światła środowiskowego.
Napisano 10 Luty 200619 l Woooow. To się nieźle napracowałeś z tym oświetleniem. A nie lepiej zwykły Ray Tracer ?? Możesz spróbować. 1- Wywal wszystkie światła ze sceny. 2- Zrób jedno światło tylu Sky Light (bardzo jasno niebieski kolorek) 3- Wejdz do Render->Advanced Lightning(wybierz Raytracing) 4- Wyłącz Adaptive Undersampling I gotowe. Do pełni szczęścia możesz jeszcze wejść do Envirement i zapuścić Automatic Exposure Control
Napisano 10 Luty 200619 l Andrejkoo - robiłeś to sam czy po prostu E-light'em? (-; Jest taki skrypcik fajny do maksa. A efekt - jak sie popracuje to wygląda jak GI (-; Tylko że w sumie dłużej wychodzi.... To lepiej jednak odpalić v-raya albo mentala... Model jest ok, jak dla mnie, materiały gorzej - lakier już wspomniany, opony wyglądają jakby co dopiero przyjechały z koreańskiej fabryki plastiku (kojarzycie opony Kumho?) a nie były z gumy, światła - no może warto popracować nad modelem tychże...
Napisano 11 Luty 200619 l Autor Ok dzieki wszystkim postaram sie zmienic oswietlenie i przyczepe jak zeby to juz lepiej wygladalo. A to oswietlenie to jest wlasnie skrype E-light
Napisano 11 Luty 200619 l tak szczerze?? truck nie jest za bardzo podobny do oryginalu przez ten zaokraglony glob. jak chcesz odezwij sie na 1882035 (GG) to dam ci fotki i luknisz co i jak
Napisano 11 Luty 200619 l Model ladnie wyszedl, ale materialy leza, i opony jakies dziwne (bierznik i material) a co do renderu to Lis dobrze prawi, nawet scanline'm mozna uzyskac zadowalajace efekty