Napisano 14 Luty 200619 l tak fajny ten budyneczek... Ja też bym go wybrał gdybym miał większe doswiadczenie i umiał robić teksturki.... Życze ci powodzenia!!!
Napisano 19 Luty 200619 l Autor Dzisiaj sie za to wziąłem na nowo: na razie tak to wygląda; teksturki są w 100% robocze...
Napisano 19 Luty 200619 l pokaz model z kostką z unwarpa bo chyba mapowanie się rozciaga w wielu miejscach, rure paliłeś?
Napisano 19 Luty 200619 l hi. jak mozesz texturowac skoro nie mozesz jeszcze rozlozyc siatki, poniewaz nie masz jeszcze polowy modelu > stary, robisz 2 razy to samo > strata czasu ZAWSZE plan jest taki 1) model 2) rozkladasz uv 3) texturujesz. pozdr.
Napisano 19 Luty 200619 l o fuuuu (pierwszy text kumpla Krystiana), niestety samemu tez sie przykladam do niego :) pokaz jak rozlozyles siate i pokaz texturke :) moze cos poradzimy :)
Napisano 19 Luty 200619 l Autor Dzięki, wiem o tym. Heh... ta teksturka powstała bogiem a prawdą na użytek babci, ona w szarym modelu nie zobaczyłaby domku, dopóki nie mialby on czerwonego dachu, jasnych ścian i kominka z dymkiem... :) A że zrobiłem taki renderek, to czemu go nie wrzucić? EDIT: Hatred, ja tego nie traktowałem nawet unwrapem, to było na łapu capu nakładanie tekstur UVW, byle było cosik widać. Jak skończe model, to dopiero zrobie ładny unwrap i nie będziecie mogli marudzić. Czy tez odwrotnie: dopiero wówczas będziecie mogli marudzić do oporu. :)