Shogun 3D Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Ten koncept podoba mi sie najbardziej. Zacznę jeszcze dzisiaj. :)
Mcode Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 tak fajny ten budyneczek... Ja też bym go wybrał gdybym miał większe doswiadczenie i umiał robić teksturki.... Życze ci powodzenia!!!
Shogun 3D Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 Dzisiaj sie za to wziąłem na nowo: na razie tak to wygląda; teksturki są w 100% robocze...
AGmakonts Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 pokaz model z kostką z unwarpa bo chyba mapowanie się rozciaga w wielu miejscach, rure paliłeś?
kurt_hectic Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 hi. jak mozesz texturowac skoro nie mozesz jeszcze rozlozyc siatki, poniewaz nie masz jeszcze polowy modelu > stary, robisz 2 razy to samo > strata czasu ZAWSZE plan jest taki 1) model 2) rozkladasz uv 3) texturujesz. pozdr.
Hatred Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 o fuuuu (pierwszy text kumpla Krystiana), niestety samemu tez sie przykladam do niego :) pokaz jak rozlozyles siate i pokaz texturke :) moze cos poradzimy :) 1
Shogun 3D Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 Dzięki, wiem o tym. Heh... ta teksturka powstała bogiem a prawdą na użytek babci, ona w szarym modelu nie zobaczyłaby domku, dopóki nie mialby on czerwonego dachu, jasnych ścian i kominka z dymkiem... :) A że zrobiłem taki renderek, to czemu go nie wrzucić? EDIT: Hatred, ja tego nie traktowałem nawet unwrapem, to było na łapu capu nakładanie tekstur UVW, byle było cosik widać. Jak skończe model, to dopiero zrobie ładny unwrap i nie będziecie mogli marudzić. Czy tez odwrotnie: dopiero wówczas będziecie mogli marudzić do oporu. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi