prohaska Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 witam was ... jestem bardzo początkującym użytkownikiem oceńcie moją prace 1
Vorek Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 czołem :) Mam nadzieję że nie będziesz wrzucał efektów każdego tutka do galerii ? ;-) Pracuj, pracuj. Nie ma innej drogi Pozdrawiam
prohaska Napisano 14 Luty 2006 Autor Napisano 14 Luty 2006 dobra koniec żartów ... ;] gdzie moge znalesc jakies e-booki dot tworzenia w 3ds max 7 ? bo z tutków niezbyt dużo rozumiem ;] znaczy wychodzi mi ale nie tak ja powinno ;]
Vorek Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Przejżyj dobrze forum, ściągnij sobie helpa do maxa. Rób tutoriale, czytaj helpa a napewno się uda. Do tego trzeba cierpliwości i własnej inicjatywy. http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=49 to też się przyda. W tym serwisie jest do pobrania darmowa książka, stara jak świat coprawda ale zawsze :) Pozdrawiam
piotrek Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 bo z tutków niezbyt dużo rozumiem ;] znaczy wychodzi mi ale nie tak ja powinno ;] Mimo wszystko nie zniechęcaj się - imo tutek nie jest po to, aby efekt u każdego był identyczny, ale aby nauczyć się pewnych technik, narzędzi etc. A jaskini - no cóż... - pozwól że nie będę oceniał :)
tweety Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 W tym serwisie jest do pobrania darmowa książka, stara jak świat coprawda ale zawsze :) fakt. na ksążce państwa Pasków niejeden stawiał pierwsze kroki :] ode mnie polecam dział linki: http://www.max3d.pl/show.php?id=linki znajdziesz wśród nich wiele pożytecznych portali - prawdziwych siedlisk dobrych informacji. pozdrawiam
Marcin Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Witam. zle nazwales swoj wątek: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=23067 tu masz linki do regulaminu, przeczytaj caly i popraw nazwe watku: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
ASY2002 Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Ocena pracy- do bani, nie mal zywcem z tutka ;) Proponuje ci zabawe photo shopem a nie od razu do maxa ;)
misiold Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 "ASY2002 " ma w sumie racje bo jak dojdziesz to poziomu gdzie nie beda ci juz wystarczaly podstawowe textury z maXa i siadziesz do takiego photoshopa i nic nie skumasz to kicha... no ale nie zniechecaj sie tak jak juz powiedzieli a bedzie git.
Gość George82 Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Oj czepiata sie ludziska, czepiata... Ja tam sie ciesze, ze nastepny sie zarazil. ;)
Jarosław Borzuchowski Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 niemartw sie bedzie lepiej,i nie przejmój sie opiniami bo woły zapomniały jak owcami były
prohaska Napisano 15 Luty 2006 Autor Napisano 15 Luty 2006 heh ... tą jaskinie dalem tylko dla jaj ;] ... a co do tutków to robie wszystko tak jak jest napisane a nic nie wychodzi :/ ... poprostu nie wiem gdzie robie błąd ... a to co jest napisane w faq to zadna nowosc dla mnie ... a co do photo shopa to zajmowalem sie juz tym ... a narazie nie robie tekstur bo na hu* mi one jak nie umiem zrobić pożądnego modelu :)
prohaska Napisano 15 Luty 2006 Autor Napisano 15 Luty 2006 niemartw sie bedzie lepiej,i nie przejmój sie opiniami bo woły zapomniały jak owcami były to ze mnie krytykujecie to dobrze ... wkońcu od tego tu jestescie ;]
misiold Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 ja tam nie zapomnialem jakim kiedys bylem bucem hmm... i nadal jestem :] a co do photoshopa to moze teraz ci na h*ja ale jesli bedziesz chcial kiedys jeszcze sie przysiasc do 3ds max i ludzie ci beda mowic, ze "fajnie by bylo jak by ten model otexturowac" to ta umiejetnosc tez bedzie na h*ja ??
prohaska Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 mam jeszcze jedno pytanie ... znaczy 2 ... gdzie moge znalesc helpa do 3ds max 7 po polsku i na jakiej stronce jest duzo prostych ( mogą by tez skomplikowne ;;p) tutków PO POLSKU bo te na tej stronce juz przerobilem
sanki Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 jezeli chodzi o tlumaczenie helpa maksowego na polski to niestety nie znajdziesz tego nigdzie :( tutki po polsku sprawdz jeszcze warsztaty na forum3d.kom-net.pl i wideotutoriale we wszystkich jezykach, jezeli zalapiesz podstawy maksa, to nie powinno sprawic problemu ich zrozumienie
prohaska Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 a właśnie jeszcze jedno ... na jakich kompach pracujecie ... bo ja mam athlon xp 2000+ 512 ram radeon9600pro i strasznie długo wgrywało mi efekt mental raya w tutku z kostką lodową ... jakies 15 minut
Vorek Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 nie jest tak źle z Twoim kompem, można już spokojnie coś zrobić. Jeśli chodzi o mentala to czas renderingu w dużym stopniu zależy od ustawień i zazwyczaj można go solidnie skrócić. Pozdrawiam
ASY2002 Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 O jeju, zerknij na dół, na podpis mój. Ja mam takiego gróchota a max smiga jak ***, rekord w redku to 1h 3min 46sek, a wyszła, spppppppppalllona na MAXaaaaa scenka... :|
tweety Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 heh. nie liczy się prędkość tylko jakość ASY2002... prohaska: na początku każdy render będzie ci się wydawał za długi. wyobraź sobie co czuje człowiek który na takim samym sprzęcie renderuje po 15-20 godzin! wszystko zależy od tego jak bardzo rozbudowana jest scena, od użytych materiałów i wielkości samego rendera. Pozdrawiam
GRiPi Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 nie tweety, wyobraz sobie ze ktos renderuje na kompie kilkakrotnie gorzym i klilkudniowa scena jest spartolona przez brak cienia w odpowiednim miejscu ;)
Rekomendowane odpowiedzi