Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

czy jest mozliwość robienia w maxie listy renderów, tzn mam skonczony obiekt, ustawione trzy kamery, i teraz chciałbym puscic render i isc spac a w tym czasie max niech sobie obliczy obrazek z pierwszej kamery i automatycznie zapisze, pozniej przeskoczy do drugiej kamery obliczy i zapisze i na koniec do trzeciej. A kiedy ja rano wstaje obrazki gotowe czekają na mnie. Generalnie chodzi o to, żeby nie trzeba było wstawac po trzech godzinach by kliknąć "render"

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm napewno dało by się to zrobić jako animację - 3 klatki, każda z innej kamery

Napisano

sposób jest bardzo prosty. zawsze go używam. A robię tak...

Ustawiasz w starym wysłużonym a jednak przydatnym "video post" input=camera, potem output=obrazek, np jpg i tak robisz dla drugiej kamery trzeciej etc. możesz ustawiać zasięgi animacje, np druga kamera włącza się po 50 klatkach od włączenia pierwszej a staje 10 później i takie tam pełna kontrola pełna satysfakcja:)

Powodzenia.

Napisano

i na takiej zasadzie oparty był też skrypt do bulet time (czyli efektu matrix'a) możesz ustawić znacznie więcej kamer, które obliczą obraz w tej samej klatce i zapiszą do pliku a potem to tylko zmontować (proste i piękne)