Napisano 15 Luty 200619 l sluchajcie! mam problem i prosze o pomoc. bardzo interesuje sie architektura. chcialbym w pzryszlosci zostac archiektem tylkoze mam jeden problem nigdzie nie moge znalezc wiadomosci na temat tego co musze zdac na maturze a zeby dostac sie studia architektury prosze pomozcie!
Napisano 15 Luty 200619 l Sprawdz na stronie internetowej wydziału arch., na który chcesz się udac. :) No i poproś o przeniesienie wątku do innego działu (może architektura) moderatora.
Napisano 15 Luty 200619 l na politechnike we wrocku to obowiazkowa matma , i fizyka, im lepsze ocenki na matruce tym wieksza ilosc punktow, jeszcze jakies olimpiady matematyczne -fizyczne, im wiecej takich rzeczy tym wieksza sznasa ,, no i egzamin z rys i juz... a jak jest w innych maistach to nie wiem zrob tak jak mowi kolega RA w internecie jest wszytko :) a jezeli czegos nei ma to znaczy ze to nie istnieje :P
Napisano 15 Luty 200619 l W Krakowie matematyka, fizyka, geografia, jezyk obcy. Chyba tyle, tzn tak bylo jak ja zdawalem jakies 5 lat temu ;)
Napisano 16 Luty 200619 l Spoko, matma? Ja na 1 roku arch. mielem matematyke, takie rzeczy robilismy ze nawet nie będe mówił, ludzie z liceum by wyśmiali. Potem już nie bylo matmy ani razu. Obliczenia jakiekolwiek były potem tylko na fizyce budowli, ale nic trudnego. Ale coś zdawać trzeba...
Napisano 16 Luty 200619 l Też właśnie słyszałem od naocznych świadków (czyt. studentów arch.), że ta matma była potrzebna tylko po to by się dostac. :) Tak przynajmniej jest w Gliwicach, ponoc najbardziej skorumpowana uczelnia. :D
Napisano 16 Luty 200619 l na politechnike we wrocku to obowiazkowa matma , i fizyka, im lepsze ocenki na matruce tym wieksza ilosc punktow, jeszcze jakies olimpiady matematyczne -fizyczne, im wiecej takich rzeczy tym wieksza sznasa ,, no i egzamin z rys i juz... jak to ? :| Przeciez mi pani od rekrutacji powiedziala, ze moge miec oceny koncowe, zamiast ocen zmatury :|
Napisano 16 Luty 200619 l hmm.. ja jak sie dowiadywalem w tamtym roku to musialem miec mature z matmy lub zdawac egz wewnetrzny z matmy... nie wiem jak jest z nowa matura i nie wiem jak z rekrutacja na ten rok, a co Deus zdajesz? bo ja tez ;p po raz 2 :) tyle ze na wieczorowe/zaoczne :P
Napisano 16 Luty 200619 l zrob tak jak mowi kolega RA w internecie jest wszytko :) a jezeli czegos nei ma to znaczy ze to nie istnieje :P Niektore rzeczy nie istnieja a i tak mozna o nich w necie wyczytać...:)
Napisano 17 Luty 200619 l Wieć tak, do Gliwic na pewno mata na maturze. Zresztą jak i na inne. Ale i tak najważniejszy jest rysunek odręczny. Perspektywa, martwa natóra, cżłowiek, kompozycje z brył itp (na formacie 50x70). Więc go piłuj. no wlasnie biologie zdaje i nie w ciasto mi wymagana matma :/ Biologia? A biologia po kit Ci? No chyba że wymślisz dom, który zamiast budowac będzie się podlewać np :D