Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich zainteresowanych... potanowiłem po sesji zimowej zabrac się za MAXa i oto efekty.. mam pare pytań i myślę, że ktoś zna na nie odpowiedzi.. Do dzieła,

Przedmiotem jest Natrysk oraz kabina przysznicowa.

Potrzebna mi pomoc w procesie renderingu oświetlenia tej sceny.. (VRay Free)

Zatem wrzucam rendery:

natrv2.jpg

v03945meshsmooth2.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hej

moim zdaniem dosc plastikowo i sztucznie to wyszlo - nie bede sie wypowiadal o swietle bo wciaz mam z tym problemy, ale moim zdaniem zwlaszcza render calej kabiny wyglada zle - materialy i jest dosc pusto jak na tak duza przestzen, brakuje mz kibelka i umywalki do calej sceny.

pozdro

Napisano
  • Autor

Właśnie nie wiem jaki materiał mam nadać na kabinę prysznicową bo jak widać podczas nałożenia się odbicia się kumulują i dziwacznie wychodzi.

To jest WiP więc po kolei mam zamiar dodawać inne elementy łazienki..

Napisano
  • Autor

Disiaj jest Jutro więc wrzucam lekko podretuszowane rendery.. na razie natrysk bez nałożonych materiałów. Jak sądzicie można jakoś wyostrzyć ten render podobnie jak na tych wizkach u góry? bo ja nie mogę tego za bardzo ustawić..

potrzebuje czasu czasu.. a tego jest mało..

mile widziane wytknięcia i narzekania :)

pozdro

a bym zapomniał... dla relaksu zrobiłem sobie małą przerwę od maxa i posłużyłem się PSP :)

Napisano

ładniej , kadr lekko krzywy...materiały panelu całe do wymiany , zrezygnowałbym z widoku panelowej podłogi i tych 2 ściań , Co do przedstawionega a'la ulotka to porażka , sorki.

daj jeszcze światło przed panelem bo on jest najważniejszym elementem a jest zacieniony.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Witam po małej przerwie ale już tak musi być... do chaty przyjerzdzam prawie co week więc tak tylko mam czas siedzieć w maxie.. bo nauka! przeszkadza :)

Wrzucam to chodziło mi w gruncie rzeczy o dopasowanie materiałów i stworzeniu takiej ulotki jak w salonach z wyposarzeniami łazienek..

krótko!

Co jest żle co jest w miare dobre!?

25e672_1200x600.jpg

http://rudylew.w.interia.pl/staff/556.jpg

Napisano

Chaos.

Przez pierwsze sekundy bardzo przytłaczało.

Każdy obrazek innej wielkości i umieszczony bez wyrażnego porządku.

Bardzo nieprzyjemne w odbiorze.

Przydało by się trochę kontrastu. Rendery za ciemne.

EDIT:

"Folder of natrysk" ???

EDIT2:

Czy tam są jakieś chromowane elementy?

Bo jeśli tak, to odbicia są złe. A raczej ich brak...

Napisano
  • Autor
  RA napisał:

EDIT2:

Czy tam są jakieś chromowane elementy?

Bo jeśli tak, to odbicia są złe. A raczej ich brak...

Z tym napisem to tak palnąłem :) Taki był zamiar co do chromu a efekt żałosny nie mogę dobrać materiału. chaos to panuje u mnie w PC, z renderami: Menthal zgóbił jakieś biblioteki a Vray free jest do innych żeczy!!!! :( Ale co tam będę się żalił postaram się to poprawić! Dzięki za uwagi bardzo konstruktywne. Prawdopodobny updade w następnym tygodniu.. Thx.
Napisano
  • Autor

Witam po przerwie wrzucam takie renderki.. nowe materiały i coś dożuciłem do łazienki..przyznam że robie to wszystko lekko chaotycznie. co o trym sądzicie?

ghjku.jpg

ghkghkghk.jpg

dfgfg6786.jpg

.............................................................................

5trhyut67u89.jpg

56756756tyu.jpg

.............................................................................

I renderek łazienki w któej ma być natrysk ale narazie renderowałęm bez niego.. sam nawet nie wiem dlaczego.. pewno zapomniałem...

finalvray%20lazienka.jpg

mile widziane konstruktywne uwagi... macie mnie zmieść z powierzchni ziemi!! :) pozdr

Napisano

Z materiałami już troche lepiej ale jeszcze nie jest idealnie, Ostatni render z wnętrzem łazienki za ciemny. Materiał tej szafki pod zlewem jakiś dziwny ;) A to nad zlewem takie czarne to co to ?

I wydaje mi się że ten kosz na smieci to nie powinienem tam stać bo w takim razie nie byłoby gdzie nóg postawić jakby ktoś chciał sobie ręce umyć, daj go troche w lewo ;-)

Napisano
  • Autor

|3- render słaby bo dopiero ucze się VRay'a w wersji Adv. bo dużo on się różni od wersji free. :)

|3- oswietlenie poprawie.

........

|3- co do kosza racja ..przesune albo wywale..

........

A co sądzicie na temat tego ręcznika czy wyszedł mi?

........

Kolejny update planowany na poniedziałek.

Napisano

Cop do ręcznika to bym dał jakąś ciekawą tekstrurke, i on wygląda tak jakoś sztywno - takie mam wrażenie ;-)

Też mam wrażenie że ten wieszak na ręcznik to lewituje ?

Napisano

Jeśli chcesz robić samą prezentacje natrysku - zrezygnuj z tej łazienki.

-widać powtarzalność textury ściany na zielonych renderach.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

W tym wątku zrezygnuje z Łazienki i dam samą prezentacje natrysku.. prawdopodobnie spodkamy się w Finished Works w poniedziałek.. pozdro

Napisano

no stary widze ze robisz postepy,[w porownaniu do ostatnich prac to widac ze siedziales przy maxie],ale swiatlo jest do poprawy.jest poprostu za ciemno,a swiatła na scianie to juz ...... no ale i tak brawo za postepy.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie.. wjazd na chatkę i od razu power :D..

To co udało mi się sklecić wczoraj..

0001233768.jpg

i dzisiaj rano bez włączonego gi

000056757.jpg

srednio mi się to podoba.. wręcz wogóle..

.........

Jesli ktoś mi może pomóc przy tym to pokazuje ustawienia sceny i VRay'a..

http://rudylew.w.interia.pl/staff/vray/maxzrzut1.png

http://rudylew.w.interia.pl/staff/vray/vray_settings_gi.png

http://rudylew.w.interia.pl/staff/vray/vray_settings_irradiance_map.png

Chcem zrobic ładne studio ale mi nie zabardzo wychodzi... Czy mam jakieś błądy w oświetleniu nie wiem.. i ciemno wychodzi.. nawet juz monitor przyciemniłem żeby inaczej widzieć ale nadal niby za małe światło a ja się boję że przepale.. ojj.. Wołam o pomoc. :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za podtrzymanie na duchu :P..

WIdze że nikt się nie zainteresował ok!

~ Zapodaje to:

000123praw2ka.th.jpg 000prawie2mq.th.jpg...

pozdrawiam!

Napisano

Chyba możesz sobie darowac tak szczegółową mape irr, medium powinno wystarczyć,

Szczerze to shadery wogle nie leżą, i studio też niebardz, jak dla mnie to za ciemno

Napisano
  • Autor

Dzindobry takie studio zrobiłem ... narazie taki mały render.. bez bajerów... jak ? może być? render większy robi się.. pozdrawiam

00064341lu.th.jpg

Napisano

Mikrokosmos. Daj trochę większy render. ;)

I to na takim stelażu będzie czy ścianka jest w budowie? :D

Napisano
  • Autor

Myślę może jeszcze do tego stelażu dodać na rogu bądz w innych miejscach.. kafelki scienne.. na siatce? i tyle.. a, i jeszcze nad chromem popracuje..

Czy jak dam mapę HDRI to będzie nienaturalnie wyglądać? bo będzie napewno różnica otoczenia.. bo chrom jaki n teraz jest odbija szarość!?

thx

Napisano

juz myslalem ze bedziesz sie lampeluną kierował do konca ;]

tak na poczatku dodam ze natrysk mi sie nie podoba ;] dotychczasowe sceny też. Poprostu beton mi tu nie pasuje, beż i beton ? umiejętnie moze i tak, ale narazie widze to kiepisko. Materiały natrysku (przypominają mi kolory boilerów z dzieciństwa), przydalo by sie nad nimi popracować

mx94582hu.th.jpg

moze tak to pokzac ? choc nei wiem co z tego wyjdzie bo sam projekt tego panelu jakos mi nie podchodzi

Napisano

witam

wydaje mi sie ze prezentowanie panelu na tym stelazu moglo by byc interesujace - to zalezy jeszcze od wykonania i oswietlenia. Chociaz takie zaprezentowanie bardziej kojazy sie z "budowlanka" niz designem. To zalezy w jakim charakteze chesz to przedstawic - jezeli mialo by to sie znalezc w katalogu to mysle ze jednak jednolita sciana - zeby nie rozpraszac uwagi odbiorcy i panel w centrum.

Podobaja mi sie przyklady Chveti - lampeluna. Połaczenie chromu z "rzezbionym" tynkiem - cos w kierunku twoich renderów z 13.03.06

powodzenia

Napisano
  • Autor

Witam ze smutkiem stwierdzam że pośpiech czasami jest złym doradcą ..więc.. niedługo zapodam nowe studio do tego Panelu.. więc wątek aktualny.. co sądzicie o tych ostatnich renderach??

pozdrawiam czekam na sugestie.. co wam się nie podoba!!

Napisano
  • Autor

Witam ponownie update.. studio takie jakie powinno być ..i inny render.. myslę że ziarna już nie ma na natrysku..

finishstudiocam316af.th.jpg . finishstudiocam210bw.th.jpg