thorgal Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 witam... po prostu sypialnia.. a to kilka chwil w niej spedzonych
Touch Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 Gdyby była skończona, byłaby w Finished;] Chyba przegiąłeś lekko z tymi oknami...przepalone... A ogólenie jest...pusto, ale to WIP więc zakładam, że będzie więcej;] Pracuj dalej! Pozdrawiam!
thorgal Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 to nie sa drzwi.. to jest szafa.. chociaz drzwi tez tam sa... hmmm
jakubm Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 wydaje mi sie ze takie dwa okna po boku sa troche bez sensu, ciekawiej by to wygladalo z jednym oknem ktory bylby od ziemi az po sufit, no i troche jest zbyt przepalone. oglnie ok
chveti Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 troche FOV przegięty bo aż łuk się zrobił pod sufitem :P
mkk3a Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 troche FOV przegięty bo aż łuk się zrobił pod sufitem :P hahaah ;D też tak myslalem na początku, ale przypatrz sie, że podłoga jest równa i górna krawędz okien też jest prosta, więc to sufit jest tak wygięty po łuku
thorgal Napisano 18 Luty 2006 Autor Napisano 18 Luty 2006 zmienilem troche szafe.. mkk3a.. to nie bylo ironiczne
Touch Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Napewno oświetlenie do poprawy, co widać na połączeniu sufitu ze ścianami (bugi), aaa tak poza tym to ja na Twoim miejscu materiałami zająłbym się po zakończeniu modelingu... Pozdrawiam!:]
deshu Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 A mi sie podoba, oczywiscie widac ze kiepskie GI czy jezeli to vray to tego odpowiednik, ale to wip. Ze pusto to fakt, a najbardziej mi brakuje jakiejs fajnej panny na łozku w tak ladnie pomietej poscieli, z dlugimi wlosami ( najlepiej ciemny blond) ladnie rozlozonymi na poduszkach, w glaciutkiej jedwabnej sukieneczce nocnej, lekko bezowej. Pomysl o tym a praca od razu nabiera potencjalu.
hkropinski Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 przyczepiłbym się do niektorych materialow i troszke do oswietlenia ale ogolne wrazenie jest ok, pozdr
Matchias Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Widze że kolega postępy robi bardzo ładnie Pozdrawiam
thorgal Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 Ze pusto to fakt, a najbardziej mi brakuje jakiejs fajnej panny na łozku w tak ladnie pomietej poscieli, z dlugimi wlosami ( najlepiej ciemny blond) ladnie rozlozonymi na poduszkach, w glaciutkiej jedwabnej sukieneczce nocnej, lekko bezowej. Pomysl o tym a praca od razu nabiera potencjalu. heh.. moze o tym pomysle... ale najpierw zrobie to do konca.. a takie zboczenia zostawie sobie na deser :)
thorgal Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 z braku czasu udalo mi sie tylko kilka szczegolikow pozmieniac
thorgal Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 widze ze nikomu sie nie podoba... tak tu pusto
mkk3a Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 no to ja cos napisze, zeby Ci nie było tak smutno ;) ogólnie fajnie, ale przydałby sie zaluzje w tych małych oknach. mi osobiscie nie odpowiada taka fioletowa kolorystyka, ale kazdy lubi inne kolorki fajnie dywan jest zrobiony daj miękkie cienie dla światło słonecznego z prawej strony okno dochodzi aż do samej sciany. na pewno da sie tak zrobic, ale nie wiem czy sie robi i IMO dziwnie to wygląda :/ i jeszcze halogeny na górze. wiadomo - dałes nieskie ustawienia GI, aby szybciej sie renderowało i brakuje tam cieni, moze potem bedzie lepiej wyglądac, bo teraz raczej lewitują (szczegolnie widac to po lewej stronie). zmniejszyłbym jeszcze odbicia na drzwiach od szafki (a na pewno uzależniłbym od kąta widzenia: falloff, czy jakos tak sie to nazywa)
thorgal Napisano 26 Luty 2006 Autor Napisano 26 Luty 2006 powiedzcie mi dobrzy ludzie skad sie bierze taki noise na scianach? im wieksza rozdzialka tym wiekszy noise.. perche?
mkk3a Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 jak renderujesz V-rayem, to pokaz ustawienia GI (na innych rendererach sie nie znam)
thorgal Napisano 26 Luty 2006 Autor Napisano 26 Luty 2006 a oto ustawienia irradiance jest na medium.. a reszta standardzik
mkk3a Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 no to nie wiem, ja mam jakiegos innego v-raya w kazdym badz razie powienienes zwiekszać te rzeczy w czerwonych kółeczkach a poki render-time'y są poniżej jednej doby, to nie masz sie czym przejmować :P
Rekomendowane odpowiedzi