Gość obo Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 teraz o niebo lepiej, ładny lakier :) ogólnie cały render lepsiejszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 No, ogólnie render lepszy niż sam model, ale model też niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 29 Marzec 2006 Autor Share Napisano 29 Marzec 2006 Heyah, dzięki za miłe słowa. Teraz już bardziej zaawansowane rendery. Wiem, ze światła wyszły takie se , dlatego zarzuciłem mały retusz :D. Oceńcie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Niebardzo ten retusz, popraw materiał na feldze i oponie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 I zgaś te światła bo wygląda lipnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 hehe dpokladnie sluchaj kolegow lepiej zostaw jakie sa i bardz ladnie :D moze tez kiedys bede umial tak modelowac :p heh pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 29 Marzec 2006 Autor Share Napisano 29 Marzec 2006 Panowie, thx za uwagi, jednak mi osobiscie bardziej podoba sie wersja ze swiatłami swiecącymi. Wiem, ze marny fotomontaż, ale jakoś mi się przyjemniej na to patrzy. Moze sprawa gustu - pytałem znajomego i też wybrał wersje ze świecącymi światłami. A co wy na to, żeby świecenie zrobic w maxie, znaczy self-illumination i glow...? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Czegoś brakuje tym światłom... pobaw się jeszcze materiałami... widziałem ostatnio tutka z Lamborgini i był tam moment poświęcony światłom, a z tym glowem to zawsze możesz spróbować... co do modeelu...coż, już się na ten temat wypowiadałem --> jest super!:D Będę wdzięczny jeśli zamieścisz zbliżenie na siatkę w miejscach gdzie są ostre krawędzie, albo może ktoś mógłby polecić tutka, jak przy mesh smooth uzyskać ostre krawędzie, bo ostatni się z tym męczę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vany84 Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 witam modelik naprawde daje rade:) sproboj pobawic sie z tymi swiatlami - narazie wersja swiecaca jakos nienaturalnie wyglada. tak jak Touch mam pytanie co do siatki:) jakies zblizenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 chamfery zrob blisko siebie i po problemie :D wyjdzie ostro ;]im blizej tym ostrzejsze :p hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2006 w 100% zgadzam sie z Czorny'm. A tak na potwierdzenie tych słów zapodaje niewielki rysunek, mam nadzieje ze pomoże :D : i jeszcze nieco poprawiony render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Dzięki za pomoc! Potwierdziło się to o czym myślałem, po prostu dawałem za dużego chamfera (czyt. za duża wartość) Merci!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 No i pieknie BMW poprostu cudo jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2006 THX Czorny. Nie mniej jednak, wydaje mi się, a nawet jestem tego pewien, że halogeny są do bani, a że nie kce mi się przy nich grzebac, to wrzuciłem zamiast nich siatke :D I to już chyba koniec tego WIP'a. Wiem, że jeszcze prae rzeczy możnaby było dorobic (lusterko wsteczne, kierownice), poprawic (materiał opon, świateł), ale siedze już nad tym projektem za długo. Łezka sie w oku kręci, ale to koniec!!! Wrzucam ostateczny redner; będziecie go mogli ocenic wGalerii3d. I na koniec THX wszystkim za cenne uwagi, wskazówki i konstruktywną krytyke. Narka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Nie no, ładnie jest! Gratuluje skończonego modleu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STAVREV Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 It is nice...But what's up with that black thing on the front windows? keep up the good work... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Piękna praca. Jakby tak wszyscy się uczyli modelingu i takie rezultaty by im powychodziły. Po prostu cudeńko. Dobrałeś wspaniałe auto i wspaniale ci wyszło jego modelowanie oraz teksturowanie. Ja do takiego poziomu będę długo dochodził ale mam nadzieję, że kiedyś mi się to uda. Narazie rzyczę powodzenia w kolejnych prackach... It is nice...But what's up with that black thing on the front windows? keep up the good work... STAREV... What thing ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Hello. "What thing?" - it's a very good question. STAREV, I do not understand what you are mean...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 2 Kwiecień 2006 Share Napisano 2 Kwiecień 2006 Pewnie chodziło mu o to czarne w rogu na dole .... fajnie Ci wyszła ta Bema !!:] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STAVREV Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Hi SZAMPEK The car is beautifull Bro.But that black crispy thing on the pic is kinda strange. http://www.slibe.com/image/31d08e66-bmw330i7tm_jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi