Napisano 17 Luty 200619 l Witam.Mam problem:)Otoz wstawiam sobie obiekt i potem do tej scenki dodaje drugi obiekt.I problem lezy w tym ze przy redentowaniu obiekt wstawiony jako drugi nie ma tekstur:(Co moze byc powodem tego stanu rzeczy???Za pomoc z gory dzieki.
Napisano 17 Luty 200619 l Autor Tak dodalem:)normalnie ten obiekt ma tekstury przy redentowaniu.Ogolnie mowiac obiekt dodany jako drugi nie ma tekstur
Napisano 18 Luty 200619 l Jeśli obiekt 1 ma inny materiał niż obiekt 2, i na renderze widac oba materiały, zas we viewporcie tylko 1, nalezy kliknąć w material 2 w ikonkę show material in viewport. To jest taki szescianik w kratkę białoniebieską.
Napisano 18 Luty 200619 l Autor W Viewporcie nie widac nalozonych tekstur.Tylko obiekty maja jednolity kolor.Zas gdy redentuje obiekt nalozony jako 1 ma tekstury a obiekt nalozony jako 2 nie ma.
Napisano 18 Luty 200619 l a obiekt był dodawany z innego pliku? jak tak to mogą się nazwy powtarzać i max w tym przypadku zadaje pytanie na które pewnie niewłaściwie odpowiedziałeś.
Napisano 18 Luty 200619 l Autor nio gdy chce dodac 2 obiekt to wyskakuje mi okienko potem drugie.Aha wzielem jakis inny obiekt z innego folderu i wstawilem oczywiscie go jako drugiego i byl przy redentowaniu otekturowany.I jeszcze jedno pojawilo mi sie jedno okienko.Jak to zlikwidoac ten problem???Aha i w tym drugim okienku co sie pojawia chodzi cos o duplikowanie materialu.Cos takiego tam pisze:" A material name assigned to merging object is a duplicate of a material in the scene. Do you want to" i pod tym jest okienko w ktorym jest napisane material 2. i pod tym sa jeszcze 3 okienka.Oto one:"Use Merged material" "Use scene Material" "Auto-Rename Merged Material i obok tego jest jeszcze napis "Apply to All duplicates" i mozna kolo tego napisy zaznaczyc krzyzyk.No i to na tyle:)
Napisano 19 Luty 200619 l Materiały dla obu obiektów mają tą samą nazwę i stąd kłopot. Przy doczytywaniu użyj opcji "Auto-Rename Merged Material".