Bonifatz Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Oto projekt lazienki (mojej pierwszej) jaki zrobiłem. Zrobiłem ją w 6h, render trwał 21h ;( ... chyba jeszcze musze popracować nad ustawieniami, jak i nad sceną. C&C wery Łelkom 1
Biger Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Mi osobiście bardzo się podoba, ale co ja tam wiem ;) Jedynie co mi nie podchodzi to materiał ręczników, ten leżący na podłodze to jeszcze może być, ale ten na klamce zawinięty to jakiś taki dziwny, wygląda dziwnie. Ale to jest tylko moje zdanie. Reszta mi sie bardzo podoba :)
Lukasz_D Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Wydaje mi sie albo ta wanna ma ostre krawędzie i jeszcze te światła bym zmienił a takto jest ładnie
skiki Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 hmm ladnie.. tylko napewnoe musisz skrocic czas rendera. to dlugo za dlugo. no i sproboj pozbyc sie tych plam spod okna. strasznie psuja ogolny wyglad sceny. Hmm i co sie stalo z plytkami pod recznikiem?
Marcin_ps Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 czemu tak dlugo ( chyba az tak wolnego sprzetu nie masz ?? ) uzywasz cache light albo zapisywania irriadiance map ?
Conrad Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 a czemu mam wrazenie ze nie pala sie swieczki a swiatlo sie odbija jak to jest?
SAIRAM Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 ogolnie sprawia mile wrazenie...ale kilka niedorzecznosci sie znajdzie- patrz sposob generowania swiatla przez swieczki, przesadzony GI przy widoczny przy kwiatkach...
Dabrow Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 bateria w trochę dziwnym miejscu - wchodząc do wanny trzeba nad nią przeskoczyć? Poza tym rozmiar płytek na ścianie jest inny niż te na obudowie wanny. I przydałoby się coś do wchodzenia do tej wanny - zazwyczaj trochę się podnosi podlogę - jakiś stopień albo coś - bo to trochę ryzykowne tak się gimnastykować żeby wejść/wyjść do/z wanny (((-; Chyba że tego nie widać zza drzwi - to może szerzej je otwórz albo troszkę inaczej skadruj?
Bonifatz Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 Biger : Dzieki! Tak masz racje odnosnie recznika, jest niedopracowany (chyba go wywale). Dallas17 : Wlasnie wymodelowałem nową i ustawiłem ją odpowiednio żeby mozna było po ludzku do niej wejsc. skiki : Te 21h to Qmc+ Lighcache (świetnie radzi sobie z drobnymi elementami), niestety kosztem czasu ;/... renderuje wlasnie scene z troche innymi ustawieniami. Czas renderu spadł do 2h, wiec chyba do przyjęcia. Marcin_ps : Mam p4 3ghz + 2gb ramu, tak jak napisalem wyzej. Qmc w polaczeniu z lighcache jest "troche" wymagający. Kulfer : Bo jak pewnie zauważyłeś jesteśmy w dziale wip ;) SAIRAM : Chcialem sprawdzić jak to sie bedzie zachowywało... no i nie dopracowałem raczej tego :) Dabrow : Wszystkie uwagi wziąłem pod uwage. Nastepny render juz bedzie bardziej dopracowany (choć nadal wiekszy nacisk kłade na oświetlenie). Kadrowanie chyba takie juz zostanie. Ogolnie nie mam zamiaru masakrować ilością detalu. To raczej Lighting Exercise. Updejt w drodze. Fenks
Bonifatz Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 nowy updejt, oryginalnie renderowany do 1280x960 (czas 3h). Ostrzegam, ze niektóre obiekty jeszcze lataja w powietrzu ;) Reszta jak najbardziej do oceny.
Dabrow Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 no teraz tip top - ja się nie czepiam. Temat renderingu zostawiam innym (-;
ASY2002 Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Sliczne, ale szybkosc reda... P.S Nigdzie nie widze "caułu"!!! Narazie bez oceny (ew 8++/10
skiki Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 no mi sie podoba :) teraz jest git.. ale material drzwi moglby byc troche inny
Gość obo Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 ten ostatni render dużo lepszy od pierwszego, bardzo fajny klimacik ;) tylko chlup do takiej wanny z piękną kobietą ;) (choć może ciut za mała jak na dwoje)
Marcin121 Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Drugi render dużo lepszy. Ale mógłby zostać ten ręcznik na klamce, fajnie tam wyglądał.
anJek Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 O mader f...er! Naprawde kul. Material na reczniku i kapciach - chyba troche za duzy noise. Ale czepiam sie na sile - bardzo mi sie podoba. No i swietny klimat, duzo lepszy niz na pierwszym renderze. Jedno pytanie - drzwi maja pofalowane krawedzie, czy mi monitor szwankuje? ;) I co z ta krawedzia na "taborecie"? Poszarpana? Pozdrowienia
rudylew Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Fajnie render wyszedł ogólnie ale mi przeszkadza tylko ta bateria jest jakaś dziwna nie potrafie określić dlaczego może to jak sam wspominałes, że w powietrzu.Dla mnie kształt lezy lekko. ogólnie g00d :) p o z d r o
Bonifatz Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 Dzieki wszystkim! Ciesze sie z pozytywnego odzewu ;D Caly czas sie ucze wiec jeszcze duzo przedemną. Dzisiaj zaczynam kolejny projekt. Do zobaczenia wkrótce. Zapraszam do Finished Gallery http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=24349
Rekomendowane odpowiedzi