Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwszy finished... niejest to cudo no ale wstydu sobie chyba nie zrobiłem

render 7h więc raczej już nie będę nic poprawiać pilotom co prawda bones z klaty wystają ale co tam..:):)

re2kopia9as.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wcale nie wisi w powietrzu! stoi na podstawce... modeli nigdy nie sklejaliscie? :p

modelik nienajgorszy, ale DOF faktycznie lipny, wyglada jakby helikopter sie swiecil troche na konturach. poza tym dywanik chyba ma zbyt drobny wzor jak na tak maly model.

Napisano

co to za wielki żółty poligon zaraz za działkiem.?

I czemu wirnik się świeci? Wogóle wszystko ma glow.

A tak naprawdę to fajne. Bardzo. Tylko jakoś lepiej to zaaranżować.

Napisano

fakt, nie wisi w powietrzu tylko jest na podstawce, ale za to podstawka lewituje :P

dywanik też taki sredni - za bardzo widać stożki

DOF też lipny

czym renderowałes?

PS. jakie dobre strony wypisze pozniej, bo teraz nie mam czasu szukac :P

Napisano

Troche przegiołeś z uproszczeniem lub rozmyciem cienia i faktycznie podstawka wygląda jakby lewitowała. Mapa przesunięcia na dywaniku generuje jakies szpikulce trzeba by to wyoblić. Nie wiem czy ten blur jest potrzebny, myśle ze nie po za tym przypomniały mi sie stare dobre czsy kiedy sklejałem takie modele namiętnie ;)

Napisano

Dywanik no fakt deko się nie postarałem :P co do dofa robiłem w PS maska Z i na to Gausian dlatego pojawiła się ta świecąca otoczka maska mi łapała piksele z modelu (gdybym dał dof w maxie od razu to chyba 2 dni by się renderowało). A render to V-ray

Lis –eeee jaki polygon możesz zaznaczyć ??? po tam nic nie widzę.

DamusTo – wyoblić??? Tzn?

Napisano

Ten żółty stół jakoś dziwnie wygląda. Dopiero po jakimś czasie zobaczyłem że to stół ;) A poza DOV'em i podstawką, praca jest bardzo fajna. Model naprawde wporządku. Btw. hyba mam gdzieś nie sklejonego AH 1s :D.

Napisano

model ok. tylko paskudnie że taka aura ten model otacza. jednak dof przez blura w ps nie daje tego efektu co trzeba. chyba że przy zaznaczaniu maski dałeś jakiś miękki pędzel i złapało piksele:)

Napisano

coś takiego właśnie zrobiłem ...tzn najpierw z chanel który o dziwo nie zgadzał mi się dokładnie z modelem więc musiałem maskę ręcznie poprawiać... no i mamy model a aurą

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności