pchelka Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Pierwszy finished... niejest to cudo no ale wstydu sobie chyba nie zrobiłem render 7h więc raczej już nie będę nic poprawiać pilotom co prawda bones z klaty wystają ale co tam..:):)
arev Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 wcale nie wisi w powietrzu! stoi na podstawce... modeli nigdy nie sklejaliscie? :p modelik nienajgorszy, ale DOF faktycznie lipny, wyglada jakby helikopter sie swiecil troche na konturach. poza tym dywanik chyba ma zbyt drobny wzor jak na tak maly model.
Lis Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 co to za wielki żółty poligon zaraz za działkiem.? I czemu wirnik się świeci? Wogóle wszystko ma glow. A tak naprawdę to fajne. Bardzo. Tylko jakoś lepiej to zaaranżować.
mkk3a Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 fakt, nie wisi w powietrzu tylko jest na podstawce, ale za to podstawka lewituje :P dywanik też taki sredni - za bardzo widać stożki DOF też lipny czym renderowałes? PS. jakie dobre strony wypisze pozniej, bo teraz nie mam czasu szukac :P
damusTo Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 Troche przegiołeś z uproszczeniem lub rozmyciem cienia i faktycznie podstawka wygląda jakby lewitowała. Mapa przesunięcia na dywaniku generuje jakies szpikulce trzeba by to wyoblić. Nie wiem czy ten blur jest potrzebny, myśle ze nie po za tym przypomniały mi sie stare dobre czsy kiedy sklejałem takie modele namiętnie ;)
pchelka Napisano 1 Marzec 2006 Autor Napisano 1 Marzec 2006 Dywanik no fakt deko się nie postarałem :P co do dofa robiłem w PS maska Z i na to Gausian dlatego pojawiła się ta świecąca otoczka maska mi łapała piksele z modelu (gdybym dał dof w maxie od razu to chyba 2 dni by się renderowało). A render to V-ray Lis –eeee jaki polygon możesz zaznaczyć ??? po tam nic nie widzę. DamusTo – wyoblić??? Tzn?
slayer2004 Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 Ten żółty stół jakoś dziwnie wygląda. Dopiero po jakimś czasie zobaczyłem że to stół ;) A poza DOV'em i podstawką, praca jest bardzo fajna. Model naprawde wporządku. Btw. hyba mam gdzieś nie sklejonego AH 1s :D.
RA Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 "To był twój pierwszy taz!" :) Udane, ale faktycznie wisi w powietrzu. pozdrawiam
CzAk1 Napisano 4 Marzec 2006 Napisano 4 Marzec 2006 Ciekawe...wymodelować model:). Błędy juz zostały wypomniane...mi sie podel podoba:)
Derfalon Napisano 24 Marzec 2006 Napisano 24 Marzec 2006 model ok. tylko paskudnie że taka aura ten model otacza. jednak dof przez blura w ps nie daje tego efektu co trzeba. chyba że przy zaznaczaniu maski dałeś jakiś miękki pędzel i złapało piksele:)
pchelka Napisano 25 Marzec 2006 Autor Napisano 25 Marzec 2006 coś takiego właśnie zrobiłem ...tzn najpierw z chanel który o dziwo nie zgadzał mi się dokładnie z modelem więc musiałem maskę ręcznie poprawiać... no i mamy model a aurą
Rekomendowane odpowiedzi