3dsmaxman Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Robię model rosyjskiego ciągnika T-20. Obecnie pracowałem nad kołem dociskającym gąsienicę. Po dodaniu MS z Iter: 2 wychodzi mi, że jedno koło ma prawie 10 tys. polygonów. Takich kół ma być dziesięć. I oto jak brzmi moje pytanie: Czy komputer z 384 MB RAM-u, kartą graficzną GeForce 2 oraz procesorem Pentium IV 2Ghz poradzi sobie ze sceną na około 200-300 tys. polygonów? Bo jeśli sądzicie, że mogą wystąpić problemy to sprubuję jeszce trochę popracować nad kołem, aby nie trzeba było MS używać ;) Rysunek T-20: http://rkkaww2.armchairgeneral.com/galleries/auxiliary/Komsomolets_2.jpg
voyager Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 200 - 300 tys poly pomnoz przez 4 viewporty :D Mozesz wlaczyc MeshSmooth tylko na proces renderingu. Wystarczy ustawić [ATTACH]32076[/ATTACH]. Sam jestem posiadaczem GF2 i wiem co to znaczy optymalizacja :P Powodzenia!!!
BLADE Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 mysle ze znaczniewiecej uciagnie.... zawsze mozesz kozystac z wardst lub ukrywania obiektow..
piotrek Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Ja myślę, że najzwyczajniej w świecie skopiuj 20 razy to koło i sam sprawdź, czy komp wytrzyma :)
3dsmaxman Napisano 11 Marzec 2006 Autor Napisano 11 Marzec 2006 Ok, dzięki. Szczególnie za podpowiedź z opcją Render Values :)
Rekomendowane odpowiedzi