Pietrek Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Witam Poszukuję tutka/ów, gdzie były by wyjaśnione wszystkie funkcje max'a, mam namysli ustawianie vertexów, tworzenie btyły( to akurat potrafie) ale chodzimi o zweżanie i zmiane wyglądu tej bryły, od tak podstawowe rzeczy. Niestety nie moge nic zadawalającego mnie znaleść na forum. Moja wersja max'a to 6. Sempre Fi I'm OUT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Pod klawiszem F1. Wejdź także na stronę max3d.pl -> Tutoriale -> 3ds max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 bardzo szczerze polecam video-tutki na http://www.3dbuzz.com. Kurs maxa od podstaw, szczególnie jeżeli angielski to dla Ciebie nie przeszkoda. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Z całym szacunkiem Vorek:P Ale jeżeli to videotutek to angielski nie jest aż tak istotny..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Czemu? Na 3dbuzz tutki są z komentarzami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Z całym szacunkiem Vorek:P Ale jeżeli to videotutek to angielski nie jest aż tak istotny..:) Akurat w tym przypadku jest to sprawa dość istotna bo komentarz jest poprostu kosmiczny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietrek Napisano 24 Marzec 2006 Autor Share Napisano 24 Marzec 2006 Dziekuje za linki. Mam jeszcze jedną prośbę, W wielu tutkach, np. tworzenia ciała, twarzy, samochodów itp. są potrzebne tzn. blueprinty i tu chciałbym prosić o pomoc, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wrzucać te blueprinty na box'y tak jak byście dziecku tłumaczyli, które nigdy nie wiązało buta, jak zawiazać but? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł wytłumaczyć mi to lepiej niż w tym tutku: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs110/tutorial.htm aha robilem podobnie jak jest tam napisane tyle ze gdy wciaskalem UVW Mapping Add, to nic sie nie pokazywalo, dopiero jak wciskalem UVW Map pokazala sie ta pomarańczowa ramka, w dodatku jak staralem sie przeniesc blueprint'a na box'a to box zmienial tylko kolor na szary, bluepritna tam nie było. Sempre Fi. I'm OUT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 google + podstawowa znajomość angielskiego = problem rozwiązany myśl samodzielnie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 Do tego co napisał dareg dodam jeszcze FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kongo Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 czy do tych video tutkow potrzebne są jakies wtyczki albo kodeki bo mi nie chodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 ciekawe pytania, a pozniej discreet wypisuje ze ideogramy sa zrozumiale i czytelne, i ze maxa obsluguje sie intuicyjnie, chyba jesdnak nie tak intuicyjnie skoro sa takie pytanie jak: "nie pojawia mi sie blue print", a tam jest teksturka zeby ja kliknac coby ja bylo widac, i widac :) poajwa sie i znika :) tkai ideogram, jakby bylo napisane ciekawe czy ktos by zauwazyl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi