Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym dzisiaj zaprezentować telefon Sony ericsson k750i :). Modelik skończony już wieki temu, jednak dopiero teraz moja wiedza zaczeła nabierać kolorków i byłem w stanie nadać mu odpowiednie tekstury i shaderki. Poniżej obrazek, mam nadzieje że się wam spodoba ;).

short info:

soft: 3ds (alias:P) max, Photoshop

render: vray

render time: ok. 30 min

finish4pz.th.jpgviewport0qk.th.jpg

PS: wkrótce można się spodziewać króciutkiej animki :)

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Modelik jest ładny, zresztą tak jak cały renderek... IMHO zbyt ciemny troszkę ten render, ale ogólnie sprawia miłe wrażenie :) Nic dodać, nic ująć. Pozdro ;)

Napisano

faktycznuie wygląda to tak jakbyś oświetlił go tylko z tyłu a z przodu to trzeba się domyślać. Ciemno strasznie. No ale modelik gitez.

Napisano

ano render straszliwy. Głównym celem takich wizek jest jak najlepsze pokazanie produktu. Tak żeby za pomocą jednego ujęcia pokazać jak najwięcej.

Wydaje mi się że pokazywanie ciemnego telefonu na białym tle nieco mija się z celem i to właśnie w tym może tkwić tu problem, nie w shaderach czy w złym oświetleniu ale właśnie w tle.

Pozdrawiam

Napisano

no faktycznie jest za ciemno, mało widać :(

ale sam model ładny, a w dodatku wybrałeś super telefon - za to plus ;)

Napisano

Kupiłem sobie ostatnio taki telefonik , fajny . CO do renderu , Obiekt wydaje się podobny , Coś nie podoba mi się jednak w samym renderingu , światło , mały kontrast , słabo widoczne szczegóły ?

Napisano

Zrobiłeś bardzo dużo ciekawych szczegółów i straciłeś je przy renderze. :(

Już samo rozjaśnienie dużo da.

pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności