Napisano 30 Marzec 200618 l Witam. Co tu dużo mówić, kolejny samochód :P, efekt co prawda nie jest w 100% taki jak chciałem bo m.in. światla mialy lepiej świecić ale nie wiedzialem jak bo jak zwiekszalem jasnosc to sie robilo czarne. Ogólnie render jest w stylu jak na stronie ferrari, dlatego jest troszke ciemnawy, pierwszy najbardziej, ale tu akurat chodzilo mi o taki styl :P, a w reszcie starałem sie dobrze oświetlic bo u mnie to zwykle główny problem :P. Zapraszam do wytykania błędów :) STARE RENDERY: http://members.lycos.co.uk/pitekkkk2/3d/ferrari/render1.jpg http://members.lycos.co.uk/pitekkkk2/3d/ferrari/render2.jpg http://members.lycos.co.uk/pitekkkk2/3d/ferrari/render3.jpg Edit: Witam ponownie. Nie dawała mi spokoju nieskończona praca, więc postanowiłem poprawić. Nowe materiały i oświetlenie. Wydusiłem z modelu ile tylko mogłem, to jest wszystko co umiem. Jeśli nadal jest źle to już nie wiem, ale sam nie potrafie ocenić, także oceniajcie... NOWE RENDERY
Napisano 30 Marzec 200618 l ogólnie nienajgorzej, model ok chociaz pod lusterkiem cos jest nie tak, materialy zbyt matowe i render moglby byc nieco leprzy, pozdr
Napisano 30 Marzec 200618 l Powiem tylko o błędach: - dach krzywy (pofalowany) - przedni błotnik krzywy (zwłaszcza pod lampą) - krawędzie karoserii zbyt ostre - wlot powietrza pod przednią lampą ma nie do końca taki kształt jak u Ciebie - proporcje w wielu miejscach leżą - lakier biedny - materiał na tylnych lampach zupełnie nieprzezroczysty Nie jest to jednak taki najgorszy samochód. Zwyczajnie do poprawki.
Napisano 30 Marzec 200618 l Jest speceficzna shema ustawenja swiatla prszy fotografowanju samohodOw, tak samo mozna ustanowicz swiatlo przy renderze. Nu i laker nie odpowiada Ferari. A tak w pozEtku.
Napisano 30 Marzec 200618 l pierwszy render okropny :P totalnie matowy i ma za ostre kanty... na następnych jest już leppiej
Napisano 30 Marzec 200618 l no jakby to ująć..... MOdel ogólnie nieły choć momentami troszkę krzywy. No a materiały jakies takie niesamochodowe.
Napisano 30 Marzec 200618 l Na moje oko to tak dopiero 1/2 drogi. Model do poprawki. Materiałów wogóle niema. i render słabiutki. Nic na szybko. Fajna furka może z tego wyjechać.
Napisano 31 Marzec 200618 l Autor no dzięki za oceny, jednak chyba bede musiał przy tym przysiąść jeszcze troche, bo chciałem szczerze mówiąc juz to skonczyc a ten lakier mi nie wychodzil i dałem z evermotion i taki tego efekt wyszedl. Lakier chcialem matowy, ale faktycznie wygląda jakby prawie go nie bylo :/. Moze mi sie uda przez weekend cos z lakierem zrobic bo szczerze mówiąc nie mam o tym pojęcia. W każdym razie dzięki za srogie oceny bo przynajmniej mnie to nakłoniło do dokończenia pracy :)
Napisano 31 Marzec 200618 l Model nienajgorszy w moim mniemaniu, ale parę rzeczy aż kłuje: - Co się stało z bocznym, dolnym wlotem powietrza! - Albo mi się wydaje, albo z przedniego wlotu, przy nadkolu coś wystaje ?!? - Jak ktoś już wcześniej zauważył: krawędzie zbyt ostre... Życzę też powodzenia przy poprawianiu materiałów (też mnie to czeka w moim modelu)
Napisano 1 Kwiecień 200618 l wszystko to co napisał Remedy i jeszcze przyczepie się do AA oraz do modelu kół które nie wyglądają zbyt ładnie, jakieś wszystko u ciebie kanciaste jest porostu
Napisano 1 Kwiecień 200618 l bledy w modelowaniu na http://img408.imageshack.us/my.php?image=render215ut.jpg powodzenia w pracy :) takie troche osobiste pytanie czy w Tychach panuje jakies lobby 3d? coraz wiecej ludzi z tego miasta :)
Napisano 1 Maj 200618 l Autor Idąc za wskazówkami poprawiłem model, obecna wersja jest w pierwszym poście. Proszę o komentarze... Mam nadzieję, że jest lepiej.
Napisano 1 Maj 200618 l tylko juz nie pamietamy czy pierwszy render ( czerwony ) to ten stary czy juz poprawiony, czy ten drugi to nowy? dobrze by bylo jakbys dla porownania dal starą wersję jezeli tu jej nie ma, a jak jest to piszę - biały render zdecydowanie leprzy, pozdrawiam
Napisano 1 Maj 200618 l Autor Są trzy linki to są wcześniejsze rendery, a to co zrobiłem teraz jest jako obrazek w poście.