torm Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Witam, mam nastepujacy problem, wlasnie modeluje samochod i jak narazie zrobilem obrys ze splinow czyli z lini dokladnie i teraz mam dodac dodatkowe linie zeby powstaly polygony... tylko jak dodac linie zeby byla polaczana z poprzednia? ktora jest juz zamknieta
xeav Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 w opcjach splina, create i później snap2point i weld lub sam weld jeśli chcesz je połączyć
torm Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 troche ze mnie lama ale nie moge znalesc tego snap2point... moglbym prosic jakiegos screen shota?
Lucas Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 To taka ikonka z magnesikiem, w zaleznosci od wersji Maxa w róznychmiejscach jest, ew. możesz włączyć przyciskiem 's' ale i tak wcześniej musiałbyś ustawić, żeby przyciągał do wierzchołków.
Pietrek Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Sam jestem noobkiem jeżeli chodzi o max'a ale ostatnio znalazlem taka opcje, dzięki której można łączyc linie, wejdz na modify ( najpierw zaznacz linie potem wejdź w modifi po lewej) tam zejdż na dół i wciśnij zakładkę geometry, i tu znajdziesz create line, po naciśnięciu tego, bedziesz mógł dodać i połączyć linie. Sempre Fi. I'm OUT.
FiDo Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 tak jak napisal Lucas. ikona z magnesem na panelu u gory. kliknij na nia prawym przyciskiem myszy. zaznacz grid points i vertex
Rekomendowane odpowiedzi