Napisano 5 Kwiecień 200619 l Witam, Nie wiem czy to odpowiedzni dzial ale widzialem tutaj inne wizki wiec wrzucam. Prosta scenka zrobiona dla sprobowania sil w renderach outdoor. Soft: max6 + vray 1.46, PS Domek: model 1.5h + 0.5h mapowanie Samochod: model darmowy Teren: 0.5h (drzewa z biblioteki max6) Render: Vray 1.46 okolo 0.5h na klatke wliczajac testowanie ustawien renderingu i materialow spedzilem nad tym kolo 12h. ..:: render1 ::.. ..:: render2 ::.. ..:: render3 ::..
Napisano 5 Kwiecień 200619 l shader auta cienki :D a co do wizek to raz za jasno raz za ciemno nijak jakos tak ... i okna cos nie teges .. plus otoczenie domku kuleje..
Napisano 5 Kwiecień 200619 l Domek jak z wosku... ale od dziś daję sobie spokój z oglądaniem wpisu jak widzę, że to ma o domku być.... nie na moje nerwy. depresja mnie złapała.
Napisano 6 Kwiecień 200618 l hehehhe kolejny domek Pana Tadeusza....drzewka maxowe to nie jest najlepsze rozwiązanie jak widze, nad szkłem jeszcze popracuj, po tym jak opanujesz już światło postaraj się o jakiś szczegół na ścianach np bump tynku czy może nawet displace w dużej rozdzielczości doda to smaczku na pewno.pozdrawiam
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Domek jak z wosku... ale od dziś daję sobie spokój z oglądaniem wpisu jak widzę, że to ma o domku być.... nie na moje nerwy. depresja mnie złapała. spox Maceo, albo moze wrzuc cos swojego autorstwa, co? moze poszerza nam sie horyzonty, zobaczymy cos na poziomie... :P bez urazy. co do domku. fakt ze wyglada tak zbyt bajkowo, przez to swiatlo (jak je zrobiles? w psd jak sadze? w samym maxie nigdy cos takiego mi nie wychodzilo....) arch nie bede komentowal bo to chyba nie Twoj projekt... (?).
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Maceo wrzuci swój pierwszy domek za jakieś pół roku, a za miesiąc wrzuci coś mieszkalnego. nie sądzę, żę zapodam coś rewelacyjnego, ale na pewno bedę próbował. I nie pójdę w stronę Pana Tadeusza. Już wrzucałem do tematu jakieś przykłady, które uważam za spoko. A po drugie, to wiem, że od razu nie zrobi się nic ponadczasowego, ale nie rozumiem, dlaczego mamy uczyć się na dworkach... I dlaczego to uczelnie promują, bo na budownictwie uczę sie jak coś takiego stawiać, a o statnio nawet jak zrobić klatkę schodową w blokowcu... ;)
Napisano 6 Kwiecień 200618 l dlaczego promuja na budownictwie domki w stylu PT?.. a no dlatego zeby nauczyc cie jak projektowac i obliczac konstrukcje drewniana dachu, zebys mial podstawowe pojecie o wszelakich nazwach kalenic i wymiarach krokwii.. a projektowanie jako-takie wychodzi na praktykach w biurze gdzie mozesz przedstawic swoje wizje (choc tez nie zawsze), badz probowac przeforsowac swoje idee w mysl projektowa biura. ja nie jestem zwolennikiem takiego budownictwa tradycyjnego, dworkowego..aktualnie jestem na etapie projektowania domu moim rodzicom i naturalna rzecza jest odchodzenie od takich daszkow.. jednakze problem wychodzi dopiero wtedy gdy w warunkach zabudowy, badz w mpzp stoi jasno : dachy o spadku 30-45 stopni.. a wtedy wszelakie wizje ida do piachu.. pozdro
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Autor dzieki za wszystkie posty i konstruktywna krytyke. "projekt" jest moj, napisalem ile zajelo mi modelowanie i tylez samo albo i mniej czasu spedzilem na planowaniu, przyznam sie ze z zalozenia mial to byc "dworek" i bardziej chodzilo mi o rendering. architektem nie jestem i nigdy nie bede (mimo ze bym chcial) ale mnie to kreci podobnie jak projektowanie wnetrz i robie to dla zabawy. aktualnie zaczalem pracowac nad nowym "domkiem" wrzuce plany jak je skoncze i zrobie WIP'a. pozdro... raz za jasno raz za ciemno 2 pierwsze rendery sa w dzien a ostatni to wieczor ;P
Napisano 7 Kwiecień 200618 l nie przejmuj się nic nie sugeruj się "dobrą" i "złą" architekturą model masz w miarę ok ale poćwicz na nim ustawienia światła i materiałów. bo nie chodzi przecież o to żeby tu projektować architekturę super nowatorską i powalającą na kolana tylko żeby zrobić dobry render (szczególnie że nie masz na codzień z projektowaniem za dużo do czynienia). do roboty. pozdrawiam