Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam maly problem polegajacy na tym ze robie sobie pokal z zywca:)

Renderuje go i patrrzcie jak mi szklo wychodzi :(

Przerobilem tutki z

http://www.aversis.be

Wszsytkie...Modelowalem pokal na Line i potem lathe

Potem zrobilem drugi dla porownania na Boxie i caly czas mam ten sam problem :( co robic??

1lipa4lb.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czym renderujesz? jaki material? jesli masz darmowego v-raya to polecam przestawienie sie na mental-raya i material architectural -> glass

Napisano

przyznam szczerze ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku, ten rodzaj renderu zlicza do wyniku sume barwy wszystkich przeslonaniajacych filtrow

zmien w szkle filter na bialy, albo na jakis addatywny

Napisano
  • Autor

No V-Rayem Renderuje 1.47.03 vv3k70r-filter co mash na mysli:)?? bo ja cchce takie ladne szklo ::D:D:D:D

Napisano

Rozumie, że problem jest z tym, żeby przy bokach było ciemniejsze, jeśli tak to do diffuse spróbowałbym wrzucić fallof (niezawodna jak zawsze) ustawioną na fresnel, reszta to oczywiście troszke reflecta, troche refracta (mu możesz inaczej zrobić, dać fallofa również na fresnel do refract, tak żeby na środku (tj. frontem do kamery) był mocniejszy + ustawić foga, ale wtedy diffusa dałbym jednokolorowego). Jeśli się niejasno wyraziłem to pisz.

Napisano
  • Autor

streaker:)-Ale mi chodzi tera o samo logo zeby wlanac na szklo :) to to mi tlumaczysh :P:P:P:P:P??czy ten moj pieshy problem:)??

Napisano

streaker pisze o materiale szkła. A co do loga to najprościej w PSie

P.S. Proszę, nie pisz tlumaczysh, jush itp.

Napisano

Co do loga to najszybciej będzie posłużyć się "Blendem", potrzebujesz logo + jego kanał alfa jako maskę. Dodatkowo jeszcze kanał alfa tego złota co się świeci i to wrzucić do któregoś kanału reflection lub specular (materiału loga).

Pozdr

Napisano
  • Autor

Ok to ja zrobie material i zuce wam jak mi wyszlo :) zoabczy sie czy sie uda jak bede dal rade to dzisiaj jak nie to jutro z rana:)

Napisano
  • Autor

DZiala!!!!:D:D:D Dzieki Wielkie Za Pomoc :):):)):* POzdrawiam :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności