ognisty Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 dobra, jest tak, wykminiłem dwa temaciki, wspólnie obierze się jeden, który będzie odpowiedniejszy... w minibitwa 5 mamy wiecej tri i wieksza txturke nauka normali, militaria ;p 1. Broń palna długa, pistolety, rewolwery, PMy i inne krótkie odpadają, broń musi istnieć, przedzial Iwś-teraźniejszość (różne laserki s-f odpadają), limit hmm coś kolo 1200 +-200 tri, txturka 1024 + normal mapy - wydaje mi sie ze dobry wybór aby się nauczyć normali, większość karabinów i innych ma ładne uwypuklenia, wgłębienia, jest ich niewiele, model HP tez raczej banalnie do zrobienia, brak jakichkolwiek udziwnionych kształtów, standardowo już wsio co się ma ruszać, ruszać się musi (wylot łusek, spust etc ;) ), obiekt jako tak musi nadawać się do bądź co bądź jakiegoś FPS'a :) organika 2. Postać z koszmarów - demon, upiór, bazyliszek, umarlak - limity 3k tri txt1024 - co tu dużo pisać, graliście pewnie w jakiegos Warcrafta lub innego diablo ;) unikamy typowo ludzkich ŻYWYCH klonów jak Magik, czarownik, rolnik etc (martwy czarownik moze byc), ma być coś strasznego, np Diabeł-zombie lub Demon-zaklinacz. co wy na to? jak żadne z powyższych to ... coś się wymyśli innego :)
w!e8 Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 skoro 1 to militaria - to imo lepiej juz te czolgi heh ;]
Przybysz Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Mnie sie podoba numero 2, stwory, koszmary, mutanty i takie tam.:D
ognisty Napisano 12 Kwiecień 2006 Autor Napisano 12 Kwiecień 2006 w!e8 - czołgi imho za bardzo podchodza pod którys z poprzednich tematów "Maszyna bojowa" :)
w!e8 Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 mowisz, no dobra ... ;] nr2. ;] moze znalazlby sie czas na start, kto wie ;) ale kurcze, zastrzeglbym jedno - nie-mozliwosc uzywania zbrush ;p
w!e8 Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 a powiedzcie mi jedno kooperacje pewnie niedozwolone co ? ;)
ftorek Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 jak dla mnie - zdecydowanie nr 2 - kooperacje raczej nie i wolalbym jakby limit byl rowny a nie jakies takie - okolo 2k - jak 2k to 2k a nie jakies inne :D
_michal Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 1024 i 2k to troche nie bardzo. może 3k albo 2x512?
Przybysz Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 Zaraz, zaraz w!e8...jak bez Zbrusha?! Chętnie bym dorwał to narzędzie w swoje łapki i coś pokombinował. :confused:
ledyr Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 2! i zwieksz limit do 3 k bo to tak jakos dziwnie 1024x do 2 k?! :D
ledyr Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 w!e8, ty porównujesz te syfne modele z dooma 3 do naszych ?! :D
_michal Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 owszem, ale miały też często texturkę 512x512, ja się nie czepiam ilości trisów, ale proporcji pomiedzy polycountem a wielkością texturki.
w!e8 Napisano 12 Kwiecień 2006 Napisano 12 Kwiecień 2006 w!e8, ty porównujesz te syfne modele z dooma 3 do naszych ?! ale gdziez bym smial, przepraszam ;)
Woznkt Napisano 13 Kwiecień 2006 Napisano 13 Kwiecień 2006 Powiem tak. Organiki w sumie nam trochębrakuje. Pierwszy temat w sumie taki nudny troche, ale zarazem bardzo dobry pomysł w celach naukowych. Dlatego też wybieram numer 1, a organike zrobimy następnym razem :]
ognisty Napisano 13 Kwiecień 2006 Autor Napisano 13 Kwiecień 2006 etam po co bawić się w sonde, mialem wstawic, ale jakos chyba nie mialoby to sensu, Ci co chca 'zaglosowac' poprostu walna posta i juz narazie zdecydowanie prowadzi numerro 2, no i niech bedzie 3k, fakt do 2k niebardzo 1024, najwyzej sobie troszke wiecej porzezbicie :D kto ma cos jeszcze do powiedzenia/zaglosowania niech to zrobi jak najszybciej bo mysle dzis wieczorem juz wystartowac z bitwa oczywiscie nie ma ograniczen co do softu (mozna zbrusha, ba.. mozecie nawet w paincie malowac :) )
w!e8 Napisano 13 Kwiecień 2006 Napisano 13 Kwiecień 2006 nieeeeee, zbrush bleee ;) btw moze ustalisz odrazu jakis wstepny termin konczenia prac, skoro jest i od zaczecia bitwy ;]
ledyr Napisano 13 Kwiecień 2006 Napisano 13 Kwiecień 2006 w!e8, tez nie lubie tego programu ale teraz to juz w tej branzy standart wiec trzeba sie uczyc ;)
Cruzh3r Napisano 14 Kwiecień 2006 Napisano 14 Kwiecień 2006 Stary, nie dawaj propozycji. Jako że jesteś zwycięzcą leży na tobie ciężar wyboru tematu...;) Dawaj temat, wszyscy sie dostososują, a jak sie podobać niebędzie no to niewystartują, proste...;) [EDIT] SORRY, Wogóle niezauważyłem że bitwa ruszyła, dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi