mkk3a Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 witam w sumie zacząłem juz dosyć dawno, bo w zimowe ferie, ale stary komp juz nie za bardzo sobie radził ze sceną, a i renderowanie trwało godzinami, wiec postanowiłem poczekać na nowszy sprzęt. komp już jest, scenka ukończona i chcialbym Wam pokazać na razie 6 renderków. jutro dorenderuje drugą część animacji (na razie mam 70 ze 128 klatek). Projekt nie jest mój 3dsmax 5, V-ray. Rendertime'y: dzienne od 52 do 88 minut, nocne od 42 do 48.
piotrek Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Shadery ceramiki i chromu trochę nie bardzo :) Co to za światełko takie punktowe?
Linus Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 1 - Dość nietypowe miejsce jak na obraz/zdjęcie nieprawdaż? 2 - Spłuczka od klozetu IMO powinna być wymodelowana a nie być po prostu teksturą gdyż nie wygląda ona teraz za pięknie 3 - Światło mi się nie podoba Po za tym to nawet fajnie Ci wyszła ta łazienka. GJ ;)
!Ewert Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 ale wielkie kafle na podłodze...te zdjącie nie pasuje...textura drzwi ci nie pykła...podoba mi sie:P
Gość Savoy Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Sufit "leży" tzn. jest niepraktyczny - wstajesz z kibla i ....... guz, wstajesz z wanny i.... guz, wanna cos za mała w porównaniu ze zlewem. Pozdr. Fajne umiejscowienie obrazka obok kibelka.
mkk3a Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 mintrill - a co konkretnie jest nie tak? z tym chromem, to zrobilem niezły syf, bo chyba 5 czy 6 shaderów (2 by starczyly w zupelnosci), moglyby być nieco jasniejsze. a co w ceramice Ci sie nie podoba? punktowe światła to halogeny (3 na górze, te nad lustrem nie są zapalone) Linus 1) no niby tak, ale to tylko taki bajer, aby nie była biała sciana. 2) masz na mysli to błyszczące od geberitu? chyba modelowanie nie byłoby dobrym pomysłem, bo poza tym rowkami, to jest praktycznie płaskie. 3) jakie światło? dzienne czy nocne? Tomuś - takie miały być - wymiary 60x60cm. na ścianach 60x40 tex na drzwiach to obrobiona fotka. moze nieco za duży bump dałem... Savoy - pisalem ze projekt nie jest moj, wiec nic nie poradze ze tak nisko :) co do wymiarów - wszystko albo mierzone, ale wymiary z katalogów (konkretnie ze strony KOŁO, tam są piekne referki). ale jeszcze wieczorem zajrze do maxa i zobacze. Umywalka (lol, zlew to jest w kuchni :P ) powinna mieć 60cm, wanna chyba 160 albo 140 - juz nie pamietam. [+]EDIT troche ruch kamery jest biedny, ale nie udawało mi sie stworzyc niczego sensowniejszego 5 sekund, 1MB OTO LINK
Darmo Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 No ruch kamery troche nieprzemyślany, chyba lepiej żeby się płynnie poruszała a nie takimi 'skokami'
hkropinski Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 tekstury i swiatlo slabe, dziwne troche mapowanie, koncept nieprzemyslany - obraz niepotrzebny, pozdrawiam
SWRSC Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 nom, troszke wolniej moglaby latac. Szkoda ze widac pełno plam :(
piksar Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 ładne w drzwiach brak zawiasów, ogrzewanie podłogowe ? bo nie widac innego, papier się skończył, dorób jakiś ręcznik I jak przedmówcy - ogromne kafle Edit : jeszcze jedno - w lampkach nie ma żarówek
mkk3a Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Darmo - bez bicia sie przyznaje, ze nie potrafie jakos sensowniej ustawić ruchu kamery, aby pokazać całe pomieszczenie. ale jeszcze pare wizek i moze sie uda ;) hkropinski - moze napisz, co takiego nie podoba Ci sie w oswietleniu i teksturach? czemu czepiasz sie mapowania - juz kompletnie nie rozumiem poza tym pisałem, ze projekt nie mój, wiec po co piszesz ze koncept nie przemyslany? to moze sam pokaz, jak byś to wszystko ułożył w takiej małej łazience ze skonsnym sufitem?! SWRSC - chcialem maksymalnie ograniczyc ilosc klatek do renderingu a plamy to oczywiscie niskie GI - takze aby nieco przyspieszyc rendering pikSar - rzeczywiscie zapomnialem o zawiasach. a ogrzewanie faktycznie jest podłogowe. a kafle mają takie być - wymiary 60x60cm. poza tym to rzecz gustu :P
Rekomendowane odpowiedzi