Napisano 19 Kwiecień 200618 l Witam Moje pytanie dotyczy modelowanie na edytable poly.Mam już wymodelowaną połowę obiektu wybrałem mirror zeby zrobic druga stronę obiektu. Potem ustwiłem obydwie strony obiektu lewą i prawą i pośrodku są nie połączone punkty usiłowałem je połączyć opcją weld ale akurat tych punktów nie chce mi łączyć niewiadomo dlaczego i na środku mam nie połączone punkty. Nie wiem co zrobić aby te punkty połączyc.
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Autor Obiekty są połączone za pomoca atach pozostalo mi tylko te punkty połączyc i wygląda to tak że jedne łączy a drugich nie łączy nie wiem czemu jakby tych punktów poprostu nie widział albo nie traktował ich jako punkty
Napisano 19 Kwiecień 200618 l A nie lepiej załatwić to modyfikatorem symmetry ?? Od razu powelduje vertex'y.
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Autor Xol a możesz jaśniej jak to wygląda że niby zaznaczam verteźy wybieram symmetry i co łączy mi wszystkie ??
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Po prostu do tej wymodelowanej połowy przypisz modyfikator symmetry, ustaw lustro tak aby odbicie wyglądało tak jak potrzebujesz a vertex'y same się poweldują
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Autor Hmm ale mam to już na mirrorze i nie chce mi sie tego zmieniać znowu ale dzięki za podpowiedź
Napisano 23 Kwiecień 200618 l no ja tez mam nieraz taki motyw ze vertexy mi sie nie chca weldowac. Czy to na spline czy na siatce obiektu normalnie. Kto wie czym to idzie??
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Mam takie pytanie. A usunąłeś wewnętrzne polygony? Bo jak nie, to nie dziwne, ze nie welduje :D
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Trudno, wazne, ze jest, ja kiedyś tez miałem wewnętrzne poly i sie dziwiłem, czemu mi nie welduje. Niech będzie pro memoria problemu, przyda się kazdemu, kto umie uzywac opcji search i wpisze hasla weld i problem. :)
Napisano 24 Kwiecień 200618 l A moze to prostsza sprawa.. np taka ze robiles mirror z funkcja instance zamiast copy. Wtedy nie mozna zrobic attach zeby pozniej zweldowac/zcollapsowac vertexow. Albo poprostu po mirrorze zapomnialo sie dac attach:) Pozdrawiam Waldek
Napisano 24 Kwiecień 200618 l i zwieksz zakres Weld z 0,1 na wiecej, bo moze nie sa dokladnie na sobie pozostale vertexy