Fr3d3k Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 hello ostanio mam do zrobienia projekt budowlany małej architektury... i tak zanim przystapie do liczenia i rysowania, stworzylem wstepna wizje "jak mniej wiecej bedzie to wygladac" Ot taki mały pokaz slajdów.... Prawdopodobnie, jesli sie "duzo" nie zmieni po konfrontacji z reszta architektów...to dopracuje to, dorobie wnetrze i pokaze na obronie.(tak btw. to juz jeden chcial z tego pałac zrobic ze szklanymi kopułami he:) ) Fotka w tle nie ten tegas ...ale jeszcze sie wiosna na dobre nie obudzila.... Drzewka maxowe... gl&hf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 I JESZCZE TROSZKE WINKSZA WERSJA GIFA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gremlinek Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Jakoś mi nie leży ten dom... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 myśle ze przeszklenia o których wspomniałes (niekoniecznie kopulaste), by tu sporo wniosły :D ale podziw za ogrom pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 pomysl na prezentacje fajny.. ale co do architektury to jest dosyc cienka... moze jakas ksiazka taschena by ie przydala? albo wejdz sobie na http://www.ronet.pl/czolo/2006.04.07.villa.beroun/index.htm lub bardziej ogolnie http://ronet.pl/.. moim zdaniem przydalo by sie swiezsze spojrzenie na mala architekture. btw III rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 terksturki i rendering brzydki. model spox oprócz tego facea na 2 ostatanich renderach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maceo Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Mi się podoba sposób, że pokazujesz krok po kroku co i jak się buduje ;) Szkoda tylko, że używasz takiej technologii strarzawej i niepodniecającej... ;) A jeżeli chodzi o domek... cóż... krok w tył od tych wiejskich domów ze wsi sprzed wojny, tamte przynajmniej miały cegiełkę i papę a nie tynk i plastikowe dachówki :D pozdr. http://www.europaconcorsi.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Jakoś mi nie leży ten dom... :( To nie jest dom...tam sie nie mieszka przytocze pewien cytacik można sie domyślic kogo...: "to nie ma sie podobac, to ma byc dobrze policzone" Dlatego strona wizualizacyjna zeszła na dalszy plan... Zastosowane sa najprostsze rozwiazania...zwykły wiązar krokwiowo-belkowy, karpiowka, jeden stalowy teownik, pustak, styropian, beton i trocha cegieł... tak wiec jest to wieksza "buda dla psa" Nastepny projekcik bedzie juz ciekawszy, bo domek jednorodzinny. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 "to nie ma sie podobac, to ma byc dobrze policzone" to twoje motto? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 mi sie najbardziej podoba ten gif ;] fajnie w miniaturce to wyglada :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 hmm... rendering bardzo slabo, brakuje wrazenia fotorealizmu, no i jeszcze dokoncz tekstury, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 hehe, gdy tak szybko sie suwakiem w dół przejedzie to wyglada jak scena z najnowszych settlersów :) domek co prawda nienajciekawszy, fajnie ze pokazałes krok po kroku jak to powstaje. popracuj nad oświetleniem i shaderami i bedzie gites ;) PoZdRo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spokojny Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Otoczenie bardziedziej mi sie podoba niz sam domek, ale ogółnie ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 architektura bleehh... okropna, poprzegladaj ksiazki o malych formach architektonicznych. na dzialce u mojej babci altanki ladniejsze widzialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 To nie altanka tylko domek letniskowy. Jakby popracować nad materiałami, detalem i renderem możnaby troche więcej z tego wycisnąć. Ale temat chyba już stary jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 ej po co odkopujecie takie stare wątki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi