JackVasi Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Skąd wziasc jakis dobry program, do realnej symulacji wody? albo jak sie nazywa jakis dobry...
voyager Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Mógłbyś sprecyzować. Chodzi ci o wode w zbiorniku (plugin robiący jakieś displace zeby powstały fale), czy do symulacji zachowania sie cieczy? Jeśli chodzi o symulacje to Maya ma zaimplementowane bodajże Real Flow, a do Maxa poleciłbym glu3D - dobre efekty i dosyć szybko liczy, ale Real Flow symuluje dokładniej (ale dłużej) i można tez uzywac pod 3Dsm
piotrek Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 voyager - ale zamieszałeś :p RealFlow to oddzielny program do symulacji cieczy. Glu3d to plugin do maxa i chyba też do Maya, który też coś tam symuluje. Maya ma zimplementowane fluidy (tylko wersja Unlimited), które także można wykorzystać do symulacji. A skąd wziąć? Pełną wersję kupić trzeba. Wersję demo glu3d można pobrać ze strony producenta. Nie pamiętam, czy realflow posiada demko. Z kolei darmowa Maya PLE nie posiada fluidów.
JackVasi Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Napisano 23 Kwiecień 2006 MAM 3DSMAXA(8). Chodzi mi o symulacje czasteczkawa. realflow odpada. Pomysle nad Glu3d. a ile mniej wiecej kosztuje?
voyager Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 Strona producenta DEMO Glu3D Najnowsza wersja kosztuje 495€ - niestety drogo :P
Leru Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 JackVasi -> RealFlow jest do symulacji cząsteczkowych :) Oddzielny program ale to nic nie szkodzi, import do maxa jest bardzo dobrze wspomagany.
domel31 Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Znacie jakies Tutoriale do Real Flow dla poczatkujacych z tym programem.
Shogun 3D Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 O ile wiem, są jakieś osobne plugi do maxa 8, które wspomagają eksport systemów z Real Flow do maxa. Zerknij może na http://www.maxplugins.de/
Rekomendowane odpowiedzi