Napisano 23 Kwiecień 200618 l Skąd wziasc jakis dobry program, do realnej symulacji wody? albo jak sie nazywa jakis dobry...
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Mógłbyś sprecyzować. Chodzi ci o wode w zbiorniku (plugin robiący jakieś displace zeby powstały fale), czy do symulacji zachowania sie cieczy? Jeśli chodzi o symulacje to Maya ma zaimplementowane bodajże Real Flow, a do Maxa poleciłbym glu3D - dobre efekty i dosyć szybko liczy, ale Real Flow symuluje dokładniej (ale dłużej) i można tez uzywac pod 3Dsm
Napisano 23 Kwiecień 200618 l voyager - ale zamieszałeś :p RealFlow to oddzielny program do symulacji cieczy. Glu3d to plugin do maxa i chyba też do Maya, który też coś tam symuluje. Maya ma zimplementowane fluidy (tylko wersja Unlimited), które także można wykorzystać do symulacji. A skąd wziąć? Pełną wersję kupić trzeba. Wersję demo glu3d można pobrać ze strony producenta. Nie pamiętam, czy realflow posiada demko. Z kolei darmowa Maya PLE nie posiada fluidów.
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor MAM 3DSMAXA(8). Chodzi mi o symulacje czasteczkawa. realflow odpada. Pomysle nad Glu3d. a ile mniej wiecej kosztuje?
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Strona producenta DEMO Glu3D Najnowsza wersja kosztuje 495€ - niestety drogo :P
Napisano 23 Kwiecień 200618 l JackVasi -> RealFlow jest do symulacji cząsteczkowych :) Oddzielny program ale to nic nie szkodzi, import do maxa jest bardzo dobrze wspomagany.
Napisano 7 Lipiec 200618 l O ile wiem, są jakieś osobne plugi do maxa 8, które wspomagają eksport systemów z Real Flow do maxa. Zerknij może na http://www.maxplugins.de/