Aras_x1 Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Wiecie moze jak stworzyć poprawny efekt ognia w 3d maxie8? Użytkownikiem maxa jestem od niedawna i bardzo prosze o pomoc! Z góry dzięki!!!
Shogun 3D Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Olej maxowy ogień, mordowałem się z nim kiedyś baaaaardzo długo, ale ten ogień i tak bedzie go kitu, nieważne, jak go ustawisz... taki algorytm. Mozna natomiast zrobić ogień na rózne inne sposoby, obejrzyj sobie wideotutek na ten temat, jaki zrobił Allan MacKay. Wejdź na http://www.allanmckay.com (kiedy tam zagladałem to bylo coś nie tak z serwerem, ale link jest dobry). Tam masz swietne tutki do Aftrburna, oraz kilka innych sposobów zrobienia swietnego ognia. Obviously It's an australian english spoken videotutorial. Enjoy... :D
hkropinski Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 ... z linkiem caly czas cos jest nie tak... pozdr
Aras_x1 Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Napisano 29 Kwiecień 2006 Rezcywiście link nie działa, spróbuje pomęczyć sie z teksturami ale to z tego co słyszałem będzie marny efekt. NarKa
hkropinski Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 sciagnij demo afterburnera i baw się w nim a na pewno bedzie ok, pozdr ps. w sieci jest wiele innych tutoriali;)
Karrde Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Allan stracił serwer, a że obecnie już ledwo wyrabia z deadline'ami nie ma czasu na przesiadke na inny. To tak gwoli wyjaśnienia.
Leru Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Wrzucę do siebie tego tutka, za godzinę dam linczka. Stay tooned I na stronie Allana McKay nie ma tutków o AfterBurnie ;)
Shogun 3D Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Ale jest tutek o ogniu robionym za pomocą cząsteczek i wiatru. Ma tą zaletę, ze łatwo symuluje się nim roznoszenie się ognia.
Leru Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 http://www.olsztyn.mm.pl/~leru2/Allan_McKay_pflow_fire.avi prociem bardzo :) Co do ognia afterburnowego to też to nie jest taka łatwa sprawa usiąść i zrobić. Jakbyś już miał AB to napisz w wątku to pomyślimy coś.
Rekomendowane odpowiedzi