Napisano 5 Maj 200618 l Witam! Jest to moja pierwsza praca wystawiona tutaj :] Ma to być doniczka z nietypową roślinką. Mianowicie mocno elektryczną roślinką. Praca ma być ogulnie pełna błyszczących wygładzonych elementów. Liście będą metalowe i jeszcze nie mam pomysłu na łodyge. Obok doniczki ma być bateria słoneczna jako "eletryczna fotosynteza". Model doniczki niby banalny, oświetlenie też ale z moim doświadczeniem zeszło mi grube kilka godzin. Wersja wstępna oczywiście. Doniczka mi się niezbyt podoba. Musi być pełna bajerów z nowoczesnego świate (nie wykluczone - abstrakcyjnych bajerów). Prosze o koncepcje i nadmieniam że nie potrafie zbyt wiele więc z samej waszej podpowiedzi moge wiele nie zrobić Pozdrawiam Redner : vray Czas: ok 7 min (dość słaby komp) no jesczze raz pozdr.
Napisano 5 Maj 200618 l render mały i kompresja duża, ciężko coś dokładniej powiedzieć z tego co widać modele proste a materiałom też jeszcze sporo brakuje ale powodzenia w dalszej pracy
Napisano 6 Maj 200618 l Autor hehe :] no słaby tylko że w 2d siedziałem kilka lat. Z 3d zaczynam. Jak już o 2d - polskim wymiataczem www nie jestem ale np http://www.digart.pl/zoom.php?id=297155&dwnl=1 z tej pracy sam jestem usatysfakcjonowany :] Nie mam pomysłu na nową doniczke i z czego ma być roślinka... macie jakies propozycje
Napisano 6 Maj 200618 l Ja bym widział tu drzewko banzai a sam kształt donicy może bardziej fikuśny A strona fajnie wygląda jak się nudzisz może mi zrobić stronę :D
Napisano 6 Maj 200618 l Spoko, masz juz jakis pomysl (wiesz mniej wiecej co chcesz zrobic, najpierw wymodeluj kwiatka dosc starannie a potem zobaczysz co da sie zrobic jeszcze z doniczka, nie baw sie na razie teksturami i oswietleniem, to potem, najpierw model a potem reszta....powodzenia, bedzie dobrze >>
Napisano 6 Maj 200618 l Autor Witam! mały updejt :] Początek kończyn doniczki na których sobie będzie chodziła :D. Będzie jeszcze między tymi dwoma rurkami trzecia która będzie kontrolowała poziom zgięcia oraz jakaś stopa no i masa kabli :]. Powoli do frontu Bym zapomniał :D:D render 1080 sekund czyli z 15 minut chyba... dłuuugo (wiekszosc przez GI)
Napisano 6 Maj 200618 l Autor w odpowiedniej skali pająk tez jest jak ta doniczka a nogi ma jeszcze cieńsze. Pozatym będą metalowe. Chociaz faktycznie moze je poszerze
Napisano 6 Maj 200618 l w odpowiedniej skali pająk tez jest jak ta doniczka a nogi ma jeszcze cieńsze który :D konstrukcje musza byc stabilne :)
Napisano 7 Maj 200618 l hehe ale pajak nie jest wypchany ziemia:P no i mimo wszystko nozki ma grubsze:P