thorgal Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 witam mam problem, nie wiem jak zrobic material imitujacy diament w vrayu szukalem wszczedzie tutkow ale nic do maxa nima moze ktos zwa zna ustawienia tegoz materialu?
rowr Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 http://67.15.36.49/team/Tutorials/creating_ice/creating_ice.asp ???????
thorgal Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 rowr thx niestety nie rozwiazalo to mojego problemu moj material dalej wyglada nie tak jak powinien..
SWRSC Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 IOR dla diamenty to około 2,47 o ile dobrze pamiętam, zmień tą wartość w Refraction i powinno być lepiej
Shogun 3D Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 I jeszcze jedno: czy ten diament to tylko wymodelowana faseta, czy wbudowany w pierścień samodzielny obiekt? Mam wrazenie, że to jest tylko fasetka. Dorób mu normalne ścianki w stożku z tyłu, to uzyska charakterystyczny blask. Btw: jaki zastosowałes szlif? Poszukaj w necie szlifów dla diamentów. One specjalnie sa tak projektowane, by z konkretnych rodzajów kryształów wydobyć określony brillance.
thorgal Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 probowalem, kombinowalem ale tylko cos takiego udalo mi sie uzyskac.. ciagle to nie jest to co powinno byc
Shogun 3D Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Ale już i tak znacznie lepiej. :) jak to uzyskaleś? tylko ustawieniami renderka, czy modelowaniem też?
thorgal Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 wykozystalem szliwy takie jak w rzeczywistosci i psie dodalem lens flare, czyli modelowanie i render i ps
Rekomendowane odpowiedzi