Napisano 8 Maj 200618 l witam mam problem, nie wiem jak zrobic material imitujacy diament w vrayu szukalem wszczedzie tutkow ale nic do maxa nima moze ktos zwa zna ustawienia tegoz materialu?
Napisano 8 Maj 200618 l Autor rowr thx niestety nie rozwiazalo to mojego problemu moj material dalej wyglada nie tak jak powinien..
Napisano 8 Maj 200618 l IOR dla diamenty to około 2,47 o ile dobrze pamiętam, zmień tą wartość w Refraction i powinno być lepiej
Napisano 8 Maj 200618 l I jeszcze jedno: czy ten diament to tylko wymodelowana faseta, czy wbudowany w pierścień samodzielny obiekt? Mam wrazenie, że to jest tylko fasetka. Dorób mu normalne ścianki w stożku z tyłu, to uzyska charakterystyczny blask. Btw: jaki zastosowałes szlif? Poszukaj w necie szlifów dla diamentów. One specjalnie sa tak projektowane, by z konkretnych rodzajów kryształów wydobyć określony brillance.
Napisano 8 Maj 200618 l Autor probowalem, kombinowalem ale tylko cos takiego udalo mi sie uzyskac.. ciagle to nie jest to co powinno byc
Napisano 11 Maj 200618 l Ale już i tak znacznie lepiej. :) jak to uzyskaleś? tylko ustawieniami renderka, czy modelowaniem też?
Napisano 11 Maj 200618 l Autor wykozystalem szliwy takie jak w rzeczywistosci i psie dodalem lens flare, czyli modelowanie i render i ps