technoon Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Zainspirowany obrazkiem ze strony maxwella stworzyłem takie coś. Witam ponownie .... załączam moim zdaniem zakończony obrazek .. dof wg mnie ładny :) ostrosc rzucona na 2 dalsza bile ...:)
DesignStudio Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 malo ostre troche :] ps. porozkladales tyle lamp zeby takie odbicie było jak w tunelu na bilach?? ale spoko jest
AGmakonts Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 to raczej HDRI ogolnie spoko ale jakby było wyraźniejsze to by bylo git
technoon Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 odbicia to hdri. Zaraz zrobie z dof bardziej wyraźnym i pokaze:)
Lukasz_D Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 sorki - ale dla mnie tu nie ma nic fascynującego ...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Lukasz_D -> bo to nie ma byc fascynujące tylko ma byc wmiarę podobne do 21 obrazka stąd - http://www.maxwellrender.com/gallery/miscellaneous/miscellaneous.htm ;) 1
chveti Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Dalej nie bardzo...ten dof..musisz trochę popracować jeszcze nad nim, bo centrum obrazu rzucone jest na środek...wybierz sobie jakąś bilę bo któraś musi być w głębi a któraś ostra. Tak się składa że teraz robie to co masz na avatarze ;) Pozdrawiam.
Kuciel Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 nie podchodzi mi jakos, kompozycja powinna byc ciekawsza i ten dof.... straszny jest, poprostu zle ustawiony albo wogole nie potrzebny, pracuj dalej, dodaj jakis akcent do tej sceny i powinno byc lepiej :)
streaker Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 poprawiłem dof (zmniejszyłem) Tak gwoli ścisłości to DOF zwiększyłeś... ...:::Edit:::... Zobaczyłem sobie te kule na stronie maxwella i twoje mi sie bardzie podobaja :)
mentaller Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 hehe 69 dobre :P. bardzo miła scenka. mógłbyś zrobić w większej rozdzielczości ? hdri z cgtechniques.com , zgadłem ? w czym renderzyłes ?
Rekomendowane odpowiedzi