technoon Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Zainspirowany obrazkiem ze strony maxwella stworzyłem takie coś. Witam ponownie .... załączam moim zdaniem zakończony obrazek .. dof wg mnie ładny :) ostrosc rzucona na 2 dalsza bile ...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 malo ostre troche :] ps. porozkladales tyle lamp zeby takie odbicie było jak w tunelu na bilach?? ale spoko jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 to raczej HDRI ogolnie spoko ale jakby było wyraźniejsze to by bylo git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 odbicia to hdri. Zaraz zrobie z dof bardziej wyraźnym i pokaze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gremlinek Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Jakoś nieleżymito... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 pomysł zajefajny wyostrzy i będzie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 ciekawie ale za malo ostrosci!!!! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 sorki - ale dla mnie tu nie ma nic fascynującego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Lukasz_D -> bo to nie ma byc fascynujące tylko ma byc wmiarę podobne do 21 obrazka stąd - http://www.maxwellrender.com/gallery/miscellaneous/miscellaneous.htm ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 poprawiłem dof (zmniejszyłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Dalej nie bardzo...ten dof..musisz trochę popracować jeszcze nad nim, bo centrum obrazu rzucone jest na środek...wybierz sobie jakąś bilę bo któraś musi być w głębi a któraś ostra. Tak się składa że teraz robie to co masz na avatarze ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 a moze uzyj dof-a przy pomocy photoshopa? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 nie podchodzi mi jakos, kompozycja powinna byc ciekawsza i ten dof.... straszny jest, poprostu zle ustawiony albo wogole nie potrzebny, pracuj dalej, dodaj jakis akcent do tej sceny i powinno byc lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 poprawiłem dof (zmniejszyłem) Tak gwoli ścisłości to DOF zwiększyłeś... ...:::Edit:::... Zobaczyłem sobie te kule na stronie maxwella i twoje mi sie bardzie podobaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 14 Maj 2006 Share Napisano 14 Maj 2006 hehe 69 dobre :P. bardzo miła scenka. mógłbyś zrobić w większej rozdzielczości ? hdri z cgtechniques.com , zgadłem ? w czym renderzyłes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi