mandragora Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 mam nadzieję że uda mi się to wytłumaczy w sposób aby każdy zrozummiał. Mam sobie scenkę, w oknie Hypershade znajdują się materiały, chcę aby jeden domek posiadał tą samą teksurę co drugi ale na innym materiale, czyli dwa różne materiały z tą samą teksturą, lecz chcę aby po ponownym uruchomieniu maya i otworzeniu sceny te materiały były jakoś rozdzielone w oknie hypershade; próbowałem dodawac zakładki ale wszystko i tak kładzione był do okna z materiałami a całe ustawienie było zresetowane czyli materiały które miałem wcześniej rozdzielone są teraz tylko w oknie z materiałami a nie porozdzielane po zakładkach. No i jak mam to zrobi, nie chodzi mio zmianę nazw materiałów bo i tak się zakręce w tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 Chodzi o te zakładki w WorkArea? Aby po zamknięciu Maya i ponownym uruchomieniu scenu, wszystkie node'y były tam gdzie wcześniej? Jeśłi tak, to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathix Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 Zrób sobie nowe biny, to ułatwi Ci nawigację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts