Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich :)

B臋de sobie tutaj dawa艂 swoje marne szkice, ale dopiero si臋 ucz臋, wi臋c licz臋 na jak膮艣 szczer膮

krytyk臋. Pozdro ;)

l1r259hsjhtewbnnm.jpg86jb93wnhyutyayjm.jpgeleiljdgatstnn48m.jpg

u1ydb5zfu93606xtm.jpg5z7th3uqen6t4ayim.jpgqqyy582gi8j16zixm.jpg

URL%5D

• Odpowiedzi 85
  • Wy艣wietle艅 13,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

natym niebieskim autku (obrazek w srodku ) odbicie na szybie powinno sie zalamywac ale i tak podziwiam - sam tak nie umiem;) pozdr

Napisano
  • Autor

Tu narazie szybki szkic suprcara jaguara ;) Jeszcze sie zastanawiam na jaki kolor go zrobic, no i jeszcze dzisiaj powinienem go sko艅czy膰

ykbi8n933xnlqijv.jpg

Napisano

chcia艂oby ci si臋 robi膰 ortografiki do p贸藕niejszego modelowania?

Napisano
  • Autor

Nie wyszed艂 mi tak jak chcia艂em :/ mia艂 by膰 bardziej sportowy, no i jeszcze kolor mi sie niepodoba, lepiej by wygl膮da艂 w czarnym

n65sw6k6nwgjqfbx.jpg

Napisano

no ten osttani ciekawy i wmiare twoich mozliwosci wszysciutko jest proste...kolorowanie tez nie jest zle za to teraz musisz wymyslec jakis ciekawy spoosb rysowania feli zeby nie wyroznialy sie tak od karoserii

Napisano

Renderingi tych samochod贸w wychodz膮 Ci ca艂kiem spoko, ale moim zdaniem w rysunkach co艣 jest nie tak z perspektyw膮. Np. ostatnie szkice alfy - mo偶na odnie艣膰 wra偶enie, 偶e to 3 zupe艂nie r贸偶ne auta. Pierwsze od g贸ry jest zdecydowanie w臋偶sze (a przynajmniej takie si臋 wydaje) od tego na samym dole. Z kolei ten 艣rodkowy wygl膮da jakby by艂 nieco kr贸tszy.

Napisano

czekam zatem na nast臋pne :)

Mo偶esz sobie zajrze膰 tu: http://www.drawthrough.com/, mo偶e akurat co艣 Ci臋 zainspiruje. Scott Robertson nagra艂 te偶 bardzo fajne dvd dla gnomona, m.in. o rysowaniu samochod贸w. Mo偶e si臋 przyda膰, nawet bardzo do艣wiadczonym.

Napisano
  • Autor

Taki projekcik sportowego coupe Forda

f39d563873b05e1bm.jpgcaf98edbfd81ec1fm.jpg

Bardzo prosz臋 o jakie艣 uwagi, co mam zmieni膰, bo takie rady s膮 bardzo przydatne :D Pozdro

Napisano
  • Autor

Sory, 偶e taki odkop, no i kt贸ry艣 tam post pod rz膮d (mam nadzieje 偶e nie zgine za to) ale wrucam moje ostatnie szkice no i projekty na konkurs micry :P

Micra projekt

9634061007e52d3dm.jpg 92736e7eef2d326em.jpg 223b49f679c1f435m.jpg fd7fee5c2aa2a716m.jpg f0adcb98884555a5m.jpg 05d6669c47b2efafm.jpg 41ab9596bd2953bbm.jpg

no i tam pare ostatnich szkic贸w

925684f66a44d00dm.jpg 3d2fd025d9f23b3am.jpg 4d49fc82cb1309e9m.jpg d55dea7f19500305m.jpg

PS Od dzisiaj mam tablet, wi臋c teraz b臋de raczej w PS robi艂, ale oczywi艣cie jeszcze b臋de robi膰 flamastrami (w tym 4 copicami :) )

Napisano

w tym maybachu ko艂a zpieprzy艂e艣 :( reszta nawet fajnie si臋 prezentuje

Napisano
  • Autor

To moja pierwsza praca tabletem :) Wiem, 偶e narazie mizernie, no ale narazie sie ucze rysowania tabletem. Ale fajnie sie rysuje :P

efc084ecdb4e9a7em.jpg

Napisano

Witam a ja chcialbym sie autora o cos zapytac. Jestem nowy jesli chodzi o szkice tzn rysuje ale nigdy nie probowalem kolorowac... rozumiem ze brawisz je na komputerze ? w jakim programie ? i jakich efektow i np. pedzli do tego uzywasz? Moze ktos poradzi bo zielony jestem :) albo jakis tutorial do takich prac ma ktos ?

pozdrawiam

Napisano

on to wszystko kredkami i mazakami robi ;) (tak kiedy艣 m贸wi艂 na df)

Napisano

aha... powaznie ? no to bede musial poprobowac...

a jeszcze mam pytanie (z gory przepraszam ze tak nie do tematu) jakim efektem (bo co do programu to domyslam sie ze w photoshopie) robicie ten speed painting ? a moze ma ktos tutorial do tego ? jeszcze tego nie probowalem nigdy...

Napisano

speed painting to malowanie na szybko. a technik ch艂opaki chyba u偶ywaj膮 takich jak przy "zwyk艂ym" malowaniu

Napisano

no ok dzieki, chodzilo mi tez o rodzaj pedzla czy cus ale pomecze sie jakos :) dzieki

Napisano
  • Autor

stachu > tak pisa艂em, ale to by艂o dawno temu :P

aDi-graf > r贸znie rysuje, r臋cznie, w photoshopie, czasami r臋cznie i dokoncze w ps-ie... ale nie rozumie o co ci chodzi z tymi p臋dzlami :P to niema znaczenia, zmieniam tylko wielkosc i opacity . Oczywiscie sie tablet przydaje do ps-a

Pozdro

Napisano
  • Autor

Taki sobie projekcik. Robi艂em go r臋cznie. Jak ju偶 m贸j komp b臋dzie prwid艂owo dzia艂a膰, to zrobie go w photoshopie i tu wstawie :P

cbd021b8d3dd84f1m.jpg

Napisano

:O je偶eli to z Twojej g艂owy to masakra, a je艣li podpatrzone to ... r贸wnie偶 ekstra...tak trzymaj pozdro

Napisano

Ma w sobie co艣. Jednakowo偶 odwr贸ci艂bym proporcje tzn. mniejsze ko艂o przednie (jak i ca艂y prz贸d) a wi臋kszy ty艂 - oczywi艣cie nieznacznie.

Napisano
Siedzia艂em nad nim gdzie艣 7h

d9102abbd11edd5bm.jpg

hmm autko fajne, mia艂em podobnego resoraka (plastykowa szybka zas艂aniala pot臋偶ny silnik). Hmm w jaki spos贸b tworzysz ?? "Analogowo" czy "cyfrowo" :P

bo 7 godzin to troche du偶o jak na taki samoch贸d

Napisano
  • Autor

Remedy - faktycznie, jest tak jak m贸wisz :) dzi臋ki za uwage ;)

Kim Bo - tego robi艂em tabletem w ps-ie ze szkicu. Robi艂em go tak d艂ugo poniewa偶 uczy艂em si臋 pracy na tablecie i r贸偶nych rzeczy na fotoshopie, pr贸bowa艂em r贸偶nymi bruschami i takie tam :P

A tu jest po kolei jak powstawa艂, heh bo co jaki艣 czas zapisywa艂em w razie jakbym zepsu艂 co艣 :P

http://mustangshelby.fotosik.pl/albumy/74199.html

Napisano

a to wporz膮dku :) nawet nie藕le. Hmm jedyne co m贸g艂bym ci poleci膰 to zamiast bia艂ego brusha na nadwoziu, u偶y艂bym Dodge toola. Teraz z g贸ry wygl膮da na troche matowy :)

Napisano

witam! dawno tu mnie nie by艂o, a wi臋c tak, tan pomara艅czowy to poprostu bomba, ale z tym niebieskim co艣 sknoci艂e艣. przednie ko艂o za p艂askie i perspektywa co艣 nie teges, resta ok. pzdr ;)

Napisano
  • Autor

dawno nie rysowa艂em, mam du偶o nauki :/ oto moje ostatnie jakie艣 szkice

subaru dla kole偶anki

68f5c424402d246am.jpg

no i taki projekt transita

d3db082e63987f84m.jpg

Napisano
  • Autor

yo艂

Tu taki szkic hondy

557020dc293e3218m.jpg

i Poldek coupe

a3462da4a16e20ffm.jpg

Na ten pomys艂 (Polda) wpad艂 Dino i razem zrobili艣my poldka coupe :) Ale pomys艂 Marcina jest du偶o lepszy moim zdaniem :P A co do hondy to ta sama historia co z polonezem tylko ze z miwt'em rysowalismy :) Projekt Tomka to ju偶 naprawde wysoki poziom, na cdn wci膮偶 na pierwsz膮 strone si臋 dostaje :P

Pozdro ;)

Napisano

jak narazie to Ty tu robisz najwi臋ksze post臋py...ja bardzo bym chcia艂 tak szybko si臋 uczy膰 projektowania jak Ty.. poldek jest bardzo fajny, szczeg贸lnie podoba mi si臋 kszta艂t 艣wiate艂, fajne wykonanie, jeden ma艂y aspekt nad kt贸rym radzi艂bym Ci popracowa膰 to ko艂a... ko艂a (elipsy) to podobno najtrudniejsze elementy samochodu do narysowania, jak opanujesz zasade wpisywania ich w bry艂e to b臋dziesz Wielkim W艂adc膮 Projektowania! powodzonka

Napisano

Dino co to za "W艂adcy Projektowania samochod贸w"? ;) Na takiej nie istniej膮cej stronce?

Napisano

Dino Gratulacje!!! Ekstra stronka!!!! No w ko艅cu kto艣 sie po偶膮dnie wzi膮艂 za temat designu:D

Napisano

no ale to dopiero koncepcja stronki...i ci膮gle testowanie i pr贸by, zbieranie materia艂贸w i informacji itp itd...poprostu jest w fazie pocz膮tkowej tworzenia

Napisano
  • Autor

Taki peugeocik ;) Ostatnio staram sie szukac pomyslow, nowych form, itd.Narazie mam z tym problemy, ale mam nadzieje, ze sie to zmieni :)

pierwszy szkic tego puga zrobilem siedzac w parku :D

efe2f6063c145ecam.jpg

PS Cos z klawiatura mam problemy i niemam polskich znakow :(

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci