shelby mustang Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Witam wszystkich :) Będe sobie tutaj dawał swoje marne szkice, ale dopiero się uczę, więc liczę na jakąś szczerą krytykę. Pozdro ;)
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 natym niebieskim autku (obrazek w srodku ) odbicie na szybie powinno sie zalamywac ale i tak podziwiam - sam tak nie umiem;) pozdr
shelby mustang Napisano 14 Maj 2006 Autor Napisano 14 Maj 2006 Tu narazie szybki szkic suprcara jaguara ;) Jeszcze sie zastanawiam na jaki kolor go zrobic, no i jeszcze dzisiaj powinienem go skończyć
Gordy Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 chciałoby ci się robić ortografiki do późniejszego modelowania?
shelby mustang Napisano 14 Maj 2006 Autor Napisano 14 Maj 2006 gordy > jeżeli tobie chodzi o modelowanie w 3d, to ja się na tym nie znam, dopiero bedę sie uczyć tego ;) narazie szkicuje
shelby mustang Napisano 14 Maj 2006 Autor Napisano 14 Maj 2006 Nie wyszedł mi tak jak chciałem :/ miał być bardziej sportowy, no i jeszcze kolor mi sie niepodoba, lepiej by wyglądał w czarnym
miwt Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 no ten osttani ciekawy i wmiare twoich mozliwosci wszysciutko jest proste...kolorowanie tez nie jest zle za to teraz musisz wymyslec jakis ciekawy spoosb rysowania feli zeby nie wyroznialy sie tak od karoserii
aspenboy Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Renderingi tych samochodów wychodzą Ci całkiem spoko, ale moim zdaniem w rysunkach coś jest nie tak z perspektywą. Np. ostatnie szkice alfy - można odnieść wrażenie, że to 3 zupełnie różne auta. Pierwsze od góry jest zdecydowanie węższe (a przynajmniej takie się wydaje) od tego na samym dole. Z kolei ten środkowy wygląda jakby był nieco krótszy.
shelby mustang Napisano 19 Maj 2006 Autor Napisano 19 Maj 2006 aspenboy > no racja, dlatego własnie robie takie szkice, bo musze sie bardziej skupić na perspektywie niz na renderze :P pozdro
aspenboy Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 czekam zatem na następne :) Możesz sobie zajrzeć tu: http://www.drawthrough.com/, może akurat coś Cię zainspiruje. Scott Robertson nagrał też bardzo fajne dvd dla gnomona, m.in. o rysowaniu samochodów. Może się przydać, nawet bardzo doświadczonym.
shelby mustang Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 Taki projekcik sportowego coupe Forda Bardzo proszę o jakieś uwagi, co mam zmienić, bo takie rady są bardzo przydatne :D Pozdro
shelby mustang Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 Sory, że taki odkop, no i któryś tam post pod rząd (mam nadzieje że nie zgine za to) ale wrucam moje ostatnie szkice no i projekty na konkurs micry :P Micra projekt no i tam pare ostatnich szkiców PS Od dzisiaj mam tablet, więc teraz będe raczej w PS robił, ale oczywiście jeszcze będe robić flamastrami (w tym 4 copicami :) )
Stachu Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 w tym maybachu koła zpieprzyłeś :( reszta nawet fajnie się prezentuje
shelby mustang Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 taki szybki szkic podczas robienia zady z maty
shelby mustang Napisano 12 Październik 2006 Autor Napisano 12 Październik 2006 To moja pierwsza praca tabletem :) Wiem, że narazie mizernie, no ale narazie sie ucze rysowania tabletem. Ale fajnie sie rysuje :P
aDi-graf Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Witam a ja chcialbym sie autora o cos zapytac. Jestem nowy jesli chodzi o szkice tzn rysuje ale nigdy nie probowalem kolorowac... rozumiem ze brawisz je na komputerze ? w jakim programie ? i jakich efektow i np. pedzli do tego uzywasz? Moze ktos poradzi bo zielony jestem :) albo jakis tutorial do takich prac ma ktos ? pozdrawiam
Stachu Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 on to wszystko kredkami i mazakami robi ;) (tak kiedyś mówił na df)
aDi-graf Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 aha... powaznie ? no to bede musial poprobowac... a jeszcze mam pytanie (z gory przepraszam ze tak nie do tematu) jakim efektem (bo co do programu to domyslam sie ze w photoshopie) robicie ten speed painting ? a moze ma ktos tutorial do tego ? jeszcze tego nie probowalem nigdy...
dariusz Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 speed painting to malowanie na szybko. a technik chłopaki chyba używają takich jak przy "zwykłym" malowaniu
aDi-graf Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 no ok dzieki, chodzilo mi tez o rodzaj pedzla czy cus ale pomecze sie jakos :) dzieki
shelby mustang Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 stachu > tak pisałem, ale to było dawno temu :P aDi-graf > róznie rysuje, ręcznie, w photoshopie, czasami ręcznie i dokoncze w ps-ie... ale nie rozumie o co ci chodzi z tymi pędzlami :P to niema znaczenia, zmieniam tylko wielkosc i opacity . Oczywiscie sie tablet przydaje do ps-a Pozdro
shelby mustang Napisano 15 Październik 2006 Autor Napisano 15 Październik 2006 Taki sobie projekcik. Robiłem go ręcznie. Jak już mój komp będzie prwidłowo działać, to zrobie go w photoshopie i tu wstawie :P
Stemider Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Henry nadziejo Polskiego Designu, Witam i pozdrawiam :) Nice Work
shelby mustang Napisano 16 Październik 2006 Autor Napisano 16 Październik 2006 Heh, dzięki, Tomek :) Również witam i pozdrawiam ;) Dzisiaj cos jeszcze w ps zrobie :P
shelby mustang Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 Siedziałem nad nim gdzieś 7h
-Dino- Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 :O jeżeli to z Twojej głowy to masakra, a jeśli podpatrzone to ... również ekstra...tak trzymaj pozdro
shelby mustang Napisano 21 Październik 2006 Autor Napisano 21 Październik 2006 ja tylko z głowy rysuje :P thx
shelby mustang Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Taki szybki szkic w ps
Remedy Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Ma w sobie coś. Jednakowoż odwróciłbym proporcje tzn. mniejsze koło przednie (jak i cały przód) a większy tył - oczywiście nieznacznie.
Kim Bo Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Siedziałem nad nim gdzieś 7h hmm autko fajne, miałem podobnego resoraka (plastykowa szybka zasłaniala potężny silnik). Hmm w jaki sposób tworzysz ?? "Analogowo" czy "cyfrowo" :P bo 7 godzin to troche dużo jak na taki samochód
shelby mustang Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Remedy - faktycznie, jest tak jak mówisz :) dzięki za uwage ;) Kim Bo - tego robiłem tabletem w ps-ie ze szkicu. Robiłem go tak długo ponieważ uczyłem się pracy na tablecie i różnych rzeczy na fotoshopie, próbowałem różnymi bruschami i takie tam :P A tu jest po kolei jak powstawał, heh bo co jakiś czas zapisywałem w razie jakbym zepsuł coś :P http://mustangshelby.fotosik.pl/albumy/74199.html
Kim Bo Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 a to wporządku :) nawet nieźle. Hmm jedyne co mógłbym ci polecić to zamiast białego brusha na nadwoziu, użyłbym Dodge toola. Teraz z góry wygląda na troche matowy :)
shelby mustang Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 No i następny projekcik.
Stachu Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 witam! dawno tu mnie nie było, a więc tak, tan pomarańczowy to poprostu bomba, ale z tym niebieskim coś sknociłeś. przednie koło za płaskie i perspektywa coś nie teges, resta ok. pzdr ;)
shelby mustang Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 dawno nie rysowałem, mam dużo nauki :/ oto moje ostatnie jakieś szkice subaru dla koleżanki no i taki projekt transita
Stachu Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 troche słabo ci ten sub wyszedł ;/ ale ten concept ok
shelby mustang Napisano 15 Listopad 2006 Autor Napisano 15 Listopad 2006 yoł Tu taki szkic hondy i Poldek coupe Na ten pomysł (Polda) wpadł Dino i razem zrobiliśmy poldka coupe :) Ale pomysł Marcina jest dużo lepszy moim zdaniem :P A co do hondy to ta sama historia co z polonezem tylko ze z miwt'em rysowalismy :) Projekt Tomka to już naprawde wysoki poziom, na cdn wciąż na pierwszą strone się dostaje :P Pozdro ;)
-Dino- Napisano 15 Listopad 2006 Napisano 15 Listopad 2006 jak narazie to Ty tu robisz największe postępy...ja bardzo bym chciał tak szybko się uczyć projektowania jak Ty.. poldek jest bardzo fajny, szczególnie podoba mi się kształt świateł, fajne wykonanie, jeden mały aspekt nad którym radziłbym Ci popracować to koła... koła (elipsy) to podobno najtrudniejsze elementy samochodu do narysowania, jak opanujesz zasade wpisywania ich w bryłe to będziesz Wielkim Władcą Projektowania! powodzonka
Stemider Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Dino co to za "Władcy Projektowania samochodów"? ;) Na takiej nie istniejącej stronce?
-Dino- Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 hehe no bo to tak specjalnie jest...ww-redhouse-bee.pl żeby narazie nikt tam nie wchodził bo jeszcze nie gotowa jest...:) ale jak jesteś ciekawy to zapraszam na http://www.redhouse.bee.pl
Stemider Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Dino Gratulacje!!! Ekstra stronka!!!! No w końcu ktoś sie pożądnie wziął za temat designu:D
-Dino- Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 no ale to dopiero koncepcja stronki...i ciągle testowanie i próby, zbieranie materiałów i informacji itp itd...poprostu jest w fazie początkowej tworzenia
shelby mustang Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 Taki peugeocik ;) Ostatnio staram sie szukac pomyslow, nowych form, itd.Narazie mam z tym problemy, ale mam nadzieje, ze sie to zmieni :) pierwszy szkic tego puga zrobilem siedzac w parku :D PS Cos z klawiatura mam problemy i niemam polskich znakow :(
Rekomendowane odpowiedzi