Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze: witam po dlugiej przerwie,bo prawie polrocznej, kiedy zgubilem moj login i haslo a z lenistwa nie chcialo mi sie drugi raz rejestrowac :P. To moja pierwsza praca nastawionana realizm, bo do tej pory zajmowałem się modelowaniem a tekstury rendery i swiatlo zostawilem sobie na pozniej. Zdaje sobie sprawde z bledów (dziwny obraz po prawej i cien dywanu ) ale render trwal godzinke wiec nie chcialo mi sie tego poprawiac :). Chodzi mi o wasza opinie na temat shaderow i oswietlenia, ogolnego wrazenia i surowa krytyke :) (render: Vray, Soft: 3dsmax 7).

http://img508.imageshack.us/img508/2572/pokoj0oo.jpg[\IMG][\IMG] http://img508.imageshack.us/img508/2572/pokoj0oo.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a przy okazji... czy ma ktos moze naprawde solidny i duzo dajacy tutorial do vray'a szukalem w sieci... bezskutecznie :) tylko kilka vidtutkow z 3dpalace ale to kupa g*wna.

Napisano

Cześć!!! zakładajac ze to na scianie to emulsja,to i tak totalnie nienaturalnie odbija światło, latajacy dywan to dwa, podłoga materjał straszy niesamowicie, sam model kanapy ok ale kocyk, cos mu sie stało_______mówiłes zeby pojechac po tobie to pojechałem________Pozdro.....

Napisano

No sorry ale brzydkie bardzo.

- Latający dywan

- Textura kanapy z TT objechana na hama i masakrycznie złe mapowanie

- Detali brak(listwa przypodłogowa)

- Straszny bump na ścianie

taka prawda. Powodzenia życzę.

Napisano

Mowiłem ze zajmowalem sie modelowaniem bo to prawda... mam sporo twarzy i kilka bryk na komputerze... a ta praca to moja PIERWSZA PRACA OTEKSTUROWANA I OSWIETLONA ktora jest nastawiona na realizm!! grafika zajmuje sie okolo pol roku dopiero....

Napisano
PIERWSZA PRACA OTEKSTUROWANA I OSWIETLONA ktora jest nastawiona na realizm

hmmm... no niewiem... widzisz tu cos realistycznego?? radzilbym poprzerabiac sporo tutoriali o teksturowaniu i oswietleniu a na serio bedzie duzo lepiej, pozdrawiam

Napisano

modelowanie.. realizm..

..a zastanawiales sie nad kadrem kiedys? skoro sie juz upierasz ze musi to byc kawał ściany sofa i dywan .. czyli 3 rzeczy które przewijaja sie przez 70% wątków to może warto by było zaskoczyć jkaiś niecodziennym kadrem chociaż?

a uwagi ? jakoś trudno coś powiedzieć bo jak ktoś juz wsponiał - lewitujący dywan i blaszana płachta na kanapie mnie zbyt rozpaszaja ;)

pozdro! ..popracuj nad kadrem.. poszukaj najpierw sam niedorubek i potem wrzuc z poprawkami moze?

..powodzenia!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności