adek Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 rótkometrażowa animacja komputerowa "Moloch" Marcina Pazery produkowana przez nominowane do Oscara studio Platige Image zdobyła na zakończonym 5 maja festiwalu Animago główną nagrodę w kategorii "Professional/Animation Short Film". "Moloch" to trójwymiarowa animacja z kolażem ujęć zrobionych przy pomocy aparatu cyfrowego. To wszystko przemieszane jest z elementami rysowanymi ręcznie. "Moloch" w pierwotnej wersji był dyplomowym filmem Pazery na Wydziale Grafiki, krakowskiej Akademii Sztuk Pięknych. - Klimat swojego filmu określiłbym jako industrialny - mówi Pazera. - Miejscem akcji jest ogromna fabryka, wielki przemysłowy kombinat. Stanowi on skomplikowany mechanizm, który zarówno wpływa na ludzkie zachowania jak i jest od nich zależny. W filmie poruszamy się wewnątrz tego mechanizmu stając się świadkiem jego rozruchu, pracy aż po finalną sekwencję obrazującą symbiozę przeogromnej fabryki i ludzi - opisuje twórca. Na Animago zaprezentowano roboczą wersję filmu. "Moloch" powinien być gotowy jeszcze w połowie tego miesiąca.
Jonasz_Real Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Gratulacje, fantastyczna animacja. Dobrze ją pamiętam, bo akurat byłem na twojej obronie. :P Marcin dobrze ze zmieniłes pierwotną nazwę, bo "Miasto" niezbyt pasował do tego filmu.
err0r Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Da sie to gdzies zobaczyc ? :) Pewnie zanim nie bedzie pelnej wersji to nie ... Gratuluje autorowi. Po screenach wyglada fajnie, a jak docenili to pewnie jest fajne. Pozdrawiam .
Lumpy Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 Gratulacje! Tez chetnie bym to gdzieś zobaczył. EDIT Ups, dzieki Gotham.
Gotham Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 Gratulacje :). Jestem bardzo ciekaw kiedy i w jakiej postaci autor udostępni animkę szerszej widowni. BTW.REF- Zrobił jego brat, Łukasz.
nermal Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 Film swietny, widzialem go na 21 dniach sztuki wspolczesnej w Białymstoku. Mr. Bagiński zasugerowal ze "jak ktos przetrwa pierwsze 4 min tego filmu , to on ma szanse" i jak widac mial racje.
s1720 Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Oczywiscie nigdzie nie mozna znalezc tego filmu bo to hiper tajemnica
MPazera Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Witam wszystkich ;) Dzieki za gratulacje. Film jest właśnie na ukonczeniu. W niedlugim czasie mysle bedzie mozna zobaczyzc "Molocha" w całości. Poki co potrzeba jeszcze troche czasu aby pozamykać wszytkie sprawy. Gdzie i w jakiej formie będzie do oglądniecia to sie jeszcze okaże :) napewno zamieszcze informacje aby dowiedział się każdy zainteresowany :) Jonasz - byłeś na mojej obronie ? to ciekawe - znamy się ? bo po ksywce nie kojażę. pozdr MPazera
Gość kloss Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 ::::Mr. Bagiński zasugerowal ze "jak ktos przetrwa pierwsze 4 min tego filmu , to on ma szanse"::::Szanowny Panie Bagiński- jeśli faktycznie tak pan powiedział, to muszę wyznać, że sam nie przetrwałem 6 min. pewnej bardzo mocno promowanej przez PI produkcji. Mam nadzieję, że szybko dostanie pan oscara i zajmie się wtedy czymś innym z równym zapałem. A zapał ten szczerze podziwiam:) piofrej
Rekomendowane odpowiedzi