Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

rótkometrażowa animacja komputerowa "Moloch" Marcina Pazery produkowana przez nominowane do Oscara studio Platige Image zdobyła na zakończonym 5 maja festiwalu Animago główną nagrodę w kategorii "Professional/Animation Short Film".

"Moloch" to trójwymiarowa animacja z kolażem ujęć zrobionych przy pomocy aparatu cyfrowego. To wszystko przemieszane jest z elementami rysowanymi ręcznie. "Moloch" w pierwotnej wersji był dyplomowym filmem Pazery na Wydziale Grafiki, krakowskiej Akademii Sztuk Pięknych.

- Klimat swojego filmu określiłbym jako industrialny - mówi Pazera. - Miejscem akcji jest ogromna fabryka, wielki przemysłowy kombinat. Stanowi on skomplikowany mechanizm, który zarówno wpływa na ludzkie zachowania jak i jest od nich zależny. W filmie poruszamy się wewnątrz tego mechanizmu stając się świadkiem jego rozruchu, pracy aż po finalną sekwencję obrazującą symbiozę przeogromnej fabryki i ludzi - opisuje twórca.

Na Animago zaprezentowano roboczą wersję filmu. "Moloch" powinien być gotowy jeszcze w połowie tego miesiąca.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Gratulacje, fantastyczna animacja. Dobrze ją pamiętam, bo akurat byłem na twojej obronie. :P Marcin dobrze ze zmieniłes pierwotną nazwę, bo "Miasto" niezbyt pasował do tego filmu.

Napisano

Da sie to gdzies zobaczyc ? :) Pewnie zanim nie bedzie pelnej wersji to nie ... Gratuluje autorowi. Po screenach wyglada fajnie, a jak docenili to pewnie jest fajne. Pozdrawiam .

Napisano

Gratulacje!

Tez chetnie bym to gdzieś zobaczył.

EDIT Ups, dzieki Gotham.

Napisano

Gratulacje :). Jestem bardzo ciekaw kiedy i w jakiej postaci autor udostępni animkę szerszej widowni.

BTW.REF- Zrobił jego brat, Łukasz.

Napisano

Film swietny, widzialem go na 21 dniach sztuki wspolczesnej w Białymstoku. Mr. Bagiński zasugerowal ze "jak ktos przetrwa pierwsze 4 min tego filmu , to on ma szanse" i jak widac mial racje.

Napisano

Oczywiscie nigdzie nie mozna znalezc tego filmu bo to hiper tajemnica

Napisano

Witam wszystkich ;) Dzieki za gratulacje. Film jest właśnie na ukonczeniu. W niedlugim czasie mysle bedzie mozna zobaczyzc "Molocha" w całości. Poki co potrzeba jeszcze troche czasu aby pozamykać wszytkie sprawy. Gdzie i w jakiej formie będzie do oglądniecia to sie jeszcze okaże :) napewno zamieszcze informacje aby dowiedział się każdy zainteresowany :)

Jonasz - byłeś na mojej obronie ? to ciekawe - znamy się ? bo po ksywce nie kojażę.

pozdr

MPazera

Napisano

::::Mr. Bagiński zasugerowal ze "jak ktos przetrwa pierwsze 4 min tego filmu , to on ma szanse"::::Szanowny Panie Bagiński- jeśli faktycznie tak pan powiedział, to muszę wyznać, że sam nie przetrwałem 6 min. pewnej bardzo mocno promowanej przez PI produkcji. Mam nadzieję, że szybko dostanie pan oscara i zajmie się wtedy czymś innym z równym zapałem. A zapał ten szczerze podziwiam:)

piofrej