MassTA Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Zamieszczam model Lamborghini Murcielago który wykonałem w sierpniu zeszłego roku. Ostatnio sie troche bawiłem i zrobiłem lepszy render, a że tutaj jeszcze nie zamieszczałem żadnej pracy, to wrzucam. :) Modelowanie w blenderze 2.37 a render w 2.41. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 render nie jest zły, ale sprawia wrażenie że oglądamy samochodzik-zabawkę, no chyba ze tak zakłądałeś. Mogłeś dać kilak plane z selfillumination, wtedy ładnie by się wszystko odbijało, bo teraz nie pasują mi np. odbicia na szybach. Ale ogólnie ładna pracka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 model na pierwszy rzut oka wydaje sie ok, ale tak patrząc zawazam ze jest mocno pokrzywiony - pokaz siatke, wszystko ocenimy. materialy, oswietlenie i render slabiutkie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 calkiem fajne troche kolorystyka sceny mi nie pasuje. szkoda ze nie ma wnetrza. troche nie rowny, i czemu tak bardzo ejst widoczna tarcza hamulcowa przy przednim kolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 chamfer jest za duzy przez co model wyglada jak zabawka, a czasem za maly przez co jesxt taki kat na przednim zderzaku. ogolnie przydalaby sie mocna blacharka, bo pelno nierownosci, jakis kantow, gdzie powinny byc ladne luki. przydaloby sie tez troche lepiej odwzrowac detale, poogladac zdjecia itd ;). co do renderu nie bede sie wypowiadal bo blendera nie znam i nie wiem ile mozna z niego wycisnac :) ps. sam kiedys tez to piekne autko robilem, ale jakos stracilem motywacje i projekt zarzucilem. nie popelnij mojego bledu! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 18 Maj 2006 Autor Share Napisano 18 Maj 2006 Dzięki za komentarze. :) To Mój drugi poważniejszy model w blenderze był, więc moim zdaniem i tak całkiem nieźle wyszedł i sporo sie na nim nauczyłem modelować. :) Siatka: http://img369.imageshack.us/my.php?image=lambowire4kp.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 gorszego tla nie mogles wybrac:D...no ale to kwestia gustu wiec siedzie juz cicho;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 a leprzej siatki nie ma? np szrej? jak na blendera to i tak nie najgorzej choc nietakie rzeczy juz w nim zrobione widzialem:D:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 inspirowałeś się making ofem gwiezdnych wojen? blue screen był by gustowniejszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi