Gizmo74 Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Chodzi mi o to że chciałbym wyrenderować siatkę razem z cieniowaniem przy uzyciu światła Skylight. Ma to wyglądać mniej więcej tak jak na obrazku :) Chciałem jeszcze dodać, że potrafię zrobić scenkę z użyciem światła Skylight tylko nie potrafię zrobić tego w taki sposób by było widać jeszcze siatkę :)
mrkrzysiek Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 a jak by ktoś nie wiedział dalej to tak jak na screnie
Lis Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Albo. Co działa pod każdym rendererem. Zaznaczasz obiekt, robisz clone. Klonowi przypisujesz modyfikator Push(wprowadzasz jakąś minimalną wartość) i nakładasz materiał Wireframe.
Gizmo74 Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 Dzięki chłopaki :).... Nie wiedziałem, że to takie prostackie.....co ja bym bez Was zrobił :)
_qb Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 Witam! chcialem zapytac jak w przypadku omawianej tu siatki osiagnac efekt jej przezroczystosci......w v-ray'u z gory dzieki
mrkrzysiek Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 to jak masz taki materiał jak pokazałem wyżej to robisz teraz tak: w opcjach materiału zakładka Maps, poten kanał Opacity, tam dajesz VrayEdgesTex i zmieniasz jego kolor na biały
_qb Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 dzieki wielkie!! a poziomice da sie jakos uzyskac? z tym podejrzewam,ze juz jest gorzej
Hynol Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Czemu? Wystarczy tekstura biała z czarną poziomą kreską, nakładana planarnie z widoku front lub left (byle nie top/bottom) i zwielokrotniona w osi pionowej tak jak potrzebujesz i masz poziomice. Zamiast tekstury można użyć gradient ramp.
Piro Napisano 9 Sierpień 2006 Napisano 9 Sierpień 2006 a ja mam z kolei taki problem: robie tak, jak zostalo to opisane, wszystko sie renderuje itp tylko... przy preferencjach VrayEdgesTex mam tylko mozliwosc zmiany parametrow "thickness" oraz "Hidden edges" a nie mam wyboru koloru siatki ~.~ czy jest jakies alternatywne miejsce, gdzie moglbym go ustawic? prosze o pomoc :P
Rekomendowane odpowiedzi