asblaze Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Witam. Taki dylemat. W maxie mogęsobie zdefiniować, że coordynaty bitmapy mogę przyczepić do screenu. Jak można takie coś osiagnać w Majce? Chodzi o to, żeby texturka była jakby "projektowana" na obiekt od stronykamery. Pozdrawiam [EDIT] Już mam... dzieki, ale czy można zrobiccostakiego jak maxowy BitmapFit? Bo ustawianie skali projekcji z ręki trochę mija się z celem ;P
vv3k70r Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 a co? reka Cie boli? to wklepanie tylko trzech numerkow :)
asblaze Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 wiesz ;) Myślę, że nie bolałaby, gdybym wiedział gdzie wklepac ;)
vv3k70r Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 najprosciej jak sie da: zadaj wielksoc odpowiadajaca bitmapie temu screenowi, ustaw do kamery tak jak mowiles, i przyczep go do kamery :) jak rozumeim planujesz wyswietlac jakies napisy albo obrazek?
asblaze Napisano 22 Maj 2006 Autor Napisano 22 Maj 2006 Sorki za brak odpowiedzi ;) ale zajety później byłem... Nie... po prostu chcę aby obiekt mapowany był shaderem "od kamery" ;)
jaras Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 a nie można na tym podczepionym planie wyświetlić tej sekwencji nakładając materiał z avikiem ?
kengi Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 mozna w opcjach planar mapping zaznaczyc mapping direction>camera. wtedy ci zrobi mapowanie obiektu z kamery, potem wrzucasz teksturke na tak zmapowany obiekcik i chula. jakbys chcial to mozesz sobie zrobic drugi uv set zeby nie niszczyc poprzedniego mapowanka.
Rekomendowane odpowiedzi