Pavulon 13 Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Hej...przedstawaim wizualizacje domku jednorodzinnego..Jest to moj pierwszy domek, wiez czekam na porady i opinie. Jesli komus wpadla w oko moja praca i potrzebuje wizualizajec domku..to bardzo chetnie..(z domku na domek jest coraz lepiej). Pozdrawiam...pavulon 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 hm nie jest zle..ale duzo pracy jeszcze przed toba trawam na pierwszym planie jest za jasna w stosunku do domu zamiast modeli drzew ktorych nie jestes w stanie uzyc nie wiadomo ile wstaw jpegi z drzemami szybcie i czesto (choc nie zawsze)ladniej to wygolada poproscuj nad horyzonetem i oknami + zdecysuj sie z czego jest dach... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 21 Maj 2006 Autor Share Napisano 21 Maj 2006 no wlasnie dach jest tu problemem..gdyz box z ktorego jest stworzony jest troche nie tak zmodyfikowany...i material na nim ma jest np.dziwnie rozciagniety...zagiety itd.dlatego jest taki..i ciezko go zmapowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 uvw map modyfikator na ten dach .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 tak tak tak pierwszy wiec do konkretów pierwsze co mi sie rzuca w oczy to dziwny dach i to że nie ma drogi do tego domku tak jak by stał a jakiejs łące z daleka od miasta:P ogólnie 4 kominy :D rulez...dla jednej rodziny? a i jeszcze trawa mogła byc normalna wiem że czes rendera sie wydłuży ale coś za coś pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 ale i tak jest fajnie, cztery kominy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 21 Maj 2006 Autor Share Napisano 21 Maj 2006 Hmm..no domek pierwszy..ogolnie to moja 2 skonczona praca(wczesnniej byl taki maly manipulatpr)..a co do kominow to tak bylo w projekcie..2)z dachem to mialem klopoty tzn z jego mapowaniem...zle go chyba zmodyfikowalem bryle i dlatego tyle problemu..przy nastepnym napewno bedzie lepiej..pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Mógłby być większy ten render i ta ramka za duża. a Wogle czym to renderowane? Zbyt realnie to to nie wyglądaa. Mi się średnio podoba i domek i praca, zbyt to wszystko zazielenione, AA jakieś skopane, zbyt szczegółowo też nie jest Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 No kapowato to wygląda. Dach wygląda jakby był jednolitą bryłą odlaną z żelbetonu. Drzewka chyba komentować nie trzeba :-) Coś dziwnie się ta krawędz dachu rozmywa. trawy brak refleksy w oknach też nie z tej bajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 co do dachu, wątpię żebyś mu źle zmodyfikował bryłę, raczej twój problem polega na tym że nie znasz jeszcze modyfikatora unwrap (albo ewentualnie i uvw map), radzę się z tym zapoznać. konstrukcja dachu też mi się wydaje trochę nietego, ale budowlańcem nie jestem. (chyba nie powinno być tego pionowego odcinka nad rynną) cienie trochę zbyt niewyraźne jak na takie oświetlenie (bo kolory wskazują na słoneczny dzień) choć jak na drugi model nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 sam budynek super :) texturki niestety nie tak dobre jak domek popracuj nad nimi jeszcze i bedzie pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Wygląda trochę jak jakiejś gry. Teren zupełnie płaski - brak chociażby trawy. Ale ogólnie całkiem ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 niepotrzebny pseudo-DOF dach strasznie jednolity dziwna tex na kominach odbicia w szybach nie pasują czemu ramy okien wystają z lica ściany?! rynna powinna byc blizej sciany i jakos zamocowana no ale ze to pierwsza wizka, wiec wszystko przed Tobą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 model przecietny, raczej slby, tekstury oswietlenie i ender slabe:/ ale to twoja pierwsza wizualizacja wiec wybaczam;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 http://img122.imageshack.us/my.php?image=aa0by.jpg skasuj moze jeden watek... co do modelu- napewno jest lepszy niz teksturki... ten komin jest z drewna czy cus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 22 Maj 2006 Autor Share Napisano 22 Maj 2006 Projekt domku nie jest moj..jest to oferta jakiejsc firmu budowlanej..... Zabieram sie do nastepnej pracy(chyba jakis kolejny domek)..i mam nadzieje ze bedzie lepiej :).... Dzieki za opinie....pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi