Jump to content

ogłoszenia (userzy 1-post)

Recommended Posts

Witam

nie wiem czy temat ten sie pojawił czy też nie ale chciałem zauważyć że na forum rejestruje sie wiele osob rejestruje sie aby dać ogłoszenie o prace i jest to ich jedyny post na tym forum.

Propozycja:

stworzyć temat w ktorym będą ogłoszenia i będą mogli sie dopisywać goscie :D

co wy na to ?

Głupi pomysł - wtedy byle kto może wejsc sobie do działu i napisać co mu sie jawnie podoba nawet niedot. tematu głupawe teksty - rejestracja zmusza do choćby założenia emaila więc ktoś komu naprawde zależy na umieszczeniu obłoszenia przetrwa chwilkę i przejdzie przez proces rejestracji.

hindus-ale istnienie firmy mozna zweryfikowac w ciagu kilku minut, jesli ktos daje ogloszenie to podaje dane kontaktowe, jakis adres, numer telefonu, gg, maila,

ja wiem ze to nie jest przyjete w pl, ale w wiekszosci ogloszen podaje sie lokalny odpowiednik nipu/regonu :)

pozwala to na podniesienie sluchawki do najblizszego US i zapytanie czy taki numer jest valid, kto go ma i czy jest w porzo z wyplacalnosci,

podejrzewam ze ktorys z zainteresowanych userow to sprawdzi (i tak jak co do czego to sie sprawdza wiarygodnosc zleceniodawcy), wiec nei widze powodu az takiej anonimowosci zleceniodawcy;

no ale poki co jest dobrze i mimo ze kilka zartow sie zdarzylo (o ktorych wiem) to chyba obecny system sie w miare sprawdza, ale istotnie doliczanie ich do liczby userow to przesada :)

czyli nei jest zle-ale mogloby byc lepiej

chyba to nie taki wielki problem ale troche głupio jak na głównej jest napisane 10000 userów z czego spora część to tacy jak np ci z reklam albo z wątku "nie znasz tytułu / wykonawcy..." gdzie postują czasem ludzie nie związani nawet z grafika :)

chętnie bym zobaczył ile osób naprawde odwiedza te forum poprzez umieszczenie na głównej pod polem users drugiego "active users" czyli takich co odwiedzili strone/forum przynajmniej raz w ostatnim miesiącu

ciekawe ile ich by było :)

wszyscy macie racje, tylko po co komplikowac cos co dziala?

dodac kategorie userow? aktywnych?

a jak ktos zaklada konto, to rezerwuje nicka i haslo, moze zeby nei zapomniec ma wszedzie takie samo, to naprawde nei zajmuje na serwerze duzo miejsca,

moze tylko zmieniac takim z member na cos paskudniejszego?