Napisano 28 Maj 200618 l Zapraszam do obejrzenia nowego video z nadchodzącego Silo 2. http://www.nevercenter.com/videos/silo2_may27.mov dodanych zostało sporo ciekawych funkcji,np. czego mi brakowało w 1.4 to brak możliwości przełączania się w viewportach za pomocą spacji- mała rzecz a cieszy :)
Napisano 28 Maj 200618 l Autor spacja hehe maya user ? od jakiegoś czasu :) zauważyłem, że ten modeler jest tworzony z myślą właśnie o mayauserach :)
Napisano 28 Maj 200618 l sticky keys - XSI ;) Pewnie że o Mayauserach, bo jak wszyscy wiedzą w Mayce polygony to ciekawostka, a nie narzędzie pracy. Coś jak Nurbsy w maksie ;> hyhy
Napisano 28 Maj 200618 l Nie wyobrażam sobie tworzenia modelu postaci za pomocą nurbsów chodź wiec że niektórzy graficy potrafią naprawde cuda tworzyć.
Napisano 28 Maj 200618 l eee, a o co chodzi? Ja tylko powiedziałem że nurbsy w maksie są użyteczne inaczej. NIe musisz mi tłumaczyć że niektórzy potrafią (o ile o to Ci chodziło)
Napisano 28 Maj 200618 l jej Empeck to że mieliśmy inne zdania to nei znaczy że teraz non stop chce ci dogryźć :) nie myśl że do twojej wypowiedzi pieje - poprostu nie wyobrażam sobie siebie i nurbsów w mayce jeśli by mi przyszło modelować np twarz człowieka - czarna magia - np nie wiem jak można by za pomocą tego wymodelować nos itd czary :)
Napisano 28 Maj 200618 l Nie mówię że mieliśmy inne zdanie, ja też nurbsów nie ruszam. Polygony w modelowaniu postaci rulez :) Po prostu zdziwił mnie poważny post w odpowiedzi na żart. EDIT: Klicek, Ty używasz mirai mode? O_o
Napisano 28 Maj 200618 l Empecku kochany ale ja to rozumim tylko jak patrze np na pracki Stahlberga pokroju to zaczynam sie wtedy zastanawiać jak to możliwe. Tylko dlatego to napisałem. Poly for characters rules ;)
Napisano 28 Maj 200618 l EDIT: Klicek, Ty używasz mirai mode? O_o W wingsie rowniez mirai mode , lepszego do tej pory w zadnym innym programie nie wynaleziono , no poza zbrushem2 :) reszta jest nie przemyslana za duzo przyciskow itp , oczywiscie jest to mirai mode z pewnymi zmiankami, zeby jak najbardziej udpodobnic prace do wingsowskiego workflowu wiesz jakies takie zboczenie no i najszybciej mi sie tak pracuje :) Btw Hindus nie wiem czemu jakos jestem uczulony na pracki Stahlberka , nie wiem poprostu nie zachwycaja mnie i od dluzszego czasu sie zastanawiam co w nich jest ze ludzi zachwycaja ? Mocno sie narazilem tym razem ? :) hehe
Napisano 28 Maj 200618 l Autor sticky keys - XSI ;) Pewnie że o Mayauserach, bo jak wszyscy wiedzą w Mayce polygony to ciekawostka, a nie narzędzie pracy. Coś jak Nurbsy w maksie ;> hyhy Powiedz czego Ci brakuje w mayapoly to się wrzuci do Maya8 wishlist :)
Napisano 28 Maj 200618 l hindusie - nie wiem czy dobrze zrozumiałem - Shahlberg nie tworzy za pomocą NURBS'ów, tylko za pomocą SubDiv'ów :) NURBY jeśli chodzi o organikę to porażka...
Napisano 28 Maj 200618 l Minitrill chcesz zebym Ci wrzucil kilka modeli organicznych zrobionych nurbami ? ;)
Napisano 28 Maj 200618 l ej nie no, nie twierdzę, że się nie da, ale obecnie imo to trochę beznadziejna technika :) Oczywiście jeśli ktoś zna się na rzeczy to zrobi wszysko w NURBS'ach. Moim zdaniem jedyną zaletą nurbsów w organice jest obłość kaształtów, a to można obecnie osiągnąć za pomocą SubDiv'ów.
Napisano 28 Maj 200618 l Klicek ale ja sie nim nie podniecam ;) poprostu i tylko i wyłącznie ta pracka z tą panią to dla mnie coś wspaniałego jeśli idzie o maye - reszta prac Shahlberg to przeciętniaki których jest na pęczki - widywałem i zdolniejszych a mniej uznanych artystów.
Napisano 28 Maj 200618 l gollum w druzynie pierscienia byl na nurbsach, potem na subdivach widac bylo roznice ;). programik zapowiada sie calkiem ciekawie. coraz wiecej wyspiecjalizowanych w jednym aspekcie softow sie robi.