Napisano 31 Maj 200618 l Siemanko, autko robiłem z tutoriala, render w MR, V-raya mam od niedana, tak pozatym wszystko w maxie. Zrobił bym jakieś otoczenie, ale brak pomysłu i umiejętności, pozatym wiem że musze sam model, rendering i materiały poprawić. Powiedzcie mi nad czym muszę najbardziej popracować, jakie błędy się najbardziej rzucają w oczy itd. Konstruktywna krytyka i wszelkie sugestie mile widziane.
Napisano 31 Maj 200618 l zdecydowanie przednie swiatla !!:] nie wiem moze to wina rendera ale tez przedni zderzak jest jakby za duzy, za masywny po za tym jakby za małe koła rzucają sie w oczy po za tym przednia szyba też jakaś taka dziwna jest. Jak sam napisałes popracuj !!:] bo samochodzik całkiem miły !!:] POWODZENIA.....
Napisano 31 Maj 200618 l całkiem niezły, czy tech jest krzywy czy to odbicie powoduje taki efekt. lampy do poprawy, zrób wewnątrz lustro, wyprofilowane skladajace sie z malych segmencikow, felga fajna, ale opona za niski profil jak do terenówki, na środku drzwi wewnatrz przetloczenia jest bug ?
Napisano 31 Maj 200618 l Autor Ze światłami długo się męczyłem, robiłem różne próby i lipa jeszcze większa wychodziła niż na powyższym renderku. Kamere ustawiłem na 28mm, dlatego wszystko co bliżej wydaje się większe. Wiem, że było na forum, ale nie moge znależć; jak się renderuje do siatki?
Napisano 31 Maj 200618 l wygląda jak maluch z przodem rovera ;D Przejrzyj jeszcze raz ten tutorial. Tam nie było tak krzywo ;] Pozdrawiam.
Napisano 31 Maj 200618 l Zień ustawienia kamery - potworna perspektywa wyglada przez to nie kozystnie odel gubi proporcje
Napisano 31 Maj 200618 l Autor Model jest krzywy z tej perspektywy, a jak dam z boku albo pod innym kątem to jest w miare ok. Tutorial dotyczy rovera w wersji 5 drzwiowej, a ja znalazłem bluprinty tylko w wersji 3 drzwiowej. Postaram się kilka rzeczy poprawić i wrzuce inny render.
Napisano 31 Maj 200618 l zdecydowanie pokaz renderek z normalnej perspektywy bo nie wygląda to za dobrze.... We wnetrzu to kierownica rzuca sie w oczy .... jest jakaś nie wiem jak to ująć za mała chyba albo coś....
Napisano 1 Czerwiec 200618 l render do siatki ? jak to vray to kolo koloru diffuse kliknij kwadracik i wybierz VrayEdge cośtam i tam dopasuj kolor i grubsc siatki.
Napisano 1 Czerwiec 200618 l model dosc krzywy, zwroc uwage przedewszystkim na odpowiedz chvetiego bo wydaje mi sie ze ma duzo racji, pozdr