Riddick_MAX Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Mam kompa Celeron 4 2Ghz 512 Mb RAM GeForce 4 MX 440 64Mb 3ds max'a 8 no i co da rade cos na tym robic
filoos Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 najlepiej popróbuj to sie sam przekonasz ;p grafika troche słaba ale są na tym forum są wyjadacze którzy męczą takie karty a rezultaty są bardzo dobre...
voyager Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Poczekaj aż Rowr napisze to zobaczysz na czym niektórzy jadą! Spokojnie na twoim sprzcie mozesz robic niezłe pracki. Tylko trzeba sie przyzwyczaic do 2-5 fps we viewporcie przy cięższych scenach :P
max_1989 Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Oj da sie i to spokojnie :). Moja siostra sie teraz cg zainteresowała i robi na amd 1.7; 256 ram 133mhz; gf 2 mx :) I nawet sie da na luzie robić.
blood_brother Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Wydaje mi sie ze skoro zadajesz takie pytania to powinienes odpuscic sobie to zajecie.
Riddick_MAX Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 Zadaje takie pytanie bo już 2 lata zajmuje sie grafa 3d ale nigdy nie robilem bardzo wymagajacych scenek zawsze male proste itd.
Riddick_MAX Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 Aktualnie mam kompa w naprawie ale obiecuje ze zamieszcze jakieś pracki juz z a tydzień teraz to siedze chodze po znajomych i loguje sie tutaj dlaczego kompy się psują!!!!!
KLICEK Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 jasne ze da rade , ramu masz w miare a karte to wymien chociaz na jakiegos radka 9600 albo cos starszego z wieksza iloscia ramu bo z modelami nie zaszalejesz , nie mowie ze nie da sie zrobic lepszych modeli da sie po przez ukrywanie czesci modelu, ale praca wtedy jest no trudniejsza i nie tak komfortowa; )
arcade Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 nie ma szans, od razu wyrzuć tego kompa przez okno :P Poważnie, prawdziwi PRO to by tego kijem nie dotkneli żeby się nie denerwować... Sam wiesz najlepiej że lepszy komp = lepsza grafika jaką robisz :P A tak na serio - da się na luzaka... Sam korzystam od roku ze słabszego kompa... (no, mam kartę grafiki tylko lepszą trochę) Problemy możesz mieć dopiero przy bardzo skomplikowanych scenach albo w programach typu ZBrush, jak na początek starczy... Najlepiej sam spróbuj zamias się zabierać jak pies do jeża...
blood_brother Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Przez dwa lata sie zajmujesz czy przez dwa lata filozujesz czy da rade czy nie? Osobiscie mysle ze wybrales druga opcje bo wydaje mi sie iz kazdy kto choc troche potrafi poslugiwac sie jakas aplikacja sprawdzal ile polygonow uciagnie jego sprzet.
KLICEK Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 blood_brother ja nie sprawdzalem :) ale wiem ze malo uciagnie wiec nie ma co sprawdzac ;)
Rekomendowane odpowiedzi