Richie Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Wziąlem sobie do serca rady udzielone mi tym forum i wynikiem cwiczen z vray'em otrymałem ten pokój. Niestety zauważylem ze temat raczej nie jest zbyt oryginalny no ale cóż dodatkowo w zbliżeniu statyw(pracuje nad aparatem)
hkropinski Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 na pierwszym renderze statyw jest bardzo slabo przedstawiony, na drugim wyglada nieco lepiej ale i tak widac ze kulejesz z renderingiem i materialami, pozdr
Richie Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Napisano 10 Czerwiec 2006 no cóz:( wciąż nad tym pracuje... tu są jeszcze 2 rendery statywu chyba widać nieco więcej
'Fox' Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Wlacz aa (antialiasing) w pierwszym renderze bo nic nie widac, a nad drugim musisz jeszcze sporo popracowac...
Richie Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Napisano 19 Czerwiec 2006 dlugo mnie nie bylo ale tutaj wysylam male uaktualnienie:
piksar Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 sądząc po wysokości pokoju i umieszczeniu okna to pokój jest w piwnicy a widok jak z WTC, jak to ma być ciemnia to zrób jakąś roletę, a pozatym, okno w ciemni ? nieważne zaraz cię zmiażdzą za materiały i render ale ja powiem że coś fajnego w tym jest (mowie o nieostrym renderze)
Richie Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Napisano 19 Czerwiec 2006 wiesz.....hmm moge bronic sie tylko tym ze jak dalem lepsze ustawienia AA i indirect ilumination to mi sie komp zlagował:((( i zrobil cos takiego jezeli chcesz zobaczyc: pierwotnie ciemnia miala byc w łazience ale wyszlo jakos taak ze stwierdzilem ze okno mozna i tak zaslonić.:P
piotrek Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 Troszkę lepiej na tym ostatnim, ale wciąż jeszcze długa droga przez gąszcz ustawień światła i renderera :) Co to jest takie czerwone na górze na ścianie? Jeśli to półka, to czemu ten przedmiot na niej lewituje? :> I zmień tą mapę za oknem, bo widok jak z samolotu.
Richie Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Napisano 20 Lipiec 2006 czy te kropki zaleza od indirect ilumination a jesli tak to od ktorego konkretni parametru.(jakis link do doobrego tutka?)bo ten render mnie zabil wydawalo mi sie ze ustawienia sa zblizone do tego rendera powyzej i nagle jakies kropki beznadziejne wychodza
Vorek Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 To Twój pokój ? raczej niefortunne miejsce na ciemnię, chyba że masz bardzo dobrze uszczelnione okno ;] Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi