Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wziąlem sobie do serca rady udzielone mi tym forum i wynikiem cwiczen z vray'em otrymałem ten pokój. Niestety zauważylem ze temat raczej nie jest zbyt oryginalny no ale cóż dodatkowo w zbliżeniu statyw(pracuje nad aparatem)

lapka.jpg

pokoj2.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na pierwszym renderze statyw jest bardzo slabo przedstawiony, na drugim wyglada nieco lepiej ale i tak widac ze kulejesz z renderingiem i materialami, pozdr

Napisano
  • Autor

no cóz:( wciąż nad tym pracuje... tu są jeszcze 2 rendery statywu chyba widać nieco więcej

nozki.jpg

statyw.jpg

Napisano

Wlacz aa (antialiasing) w pierwszym renderze bo nic nie widac, a nad drugim musisz jeszcze sporo popracowac...

Napisano

sądząc po wysokości pokoju i umieszczeniu okna to pokój jest w piwnicy a widok jak z WTC, jak to ma być ciemnia to zrób jakąś roletę, a pozatym, okno w ciemni ? nieważne

zaraz cię zmiażdzą za materiały i render ale ja powiem że coś fajnego w tym jest (mowie o nieostrym renderze)

Napisano
  • Autor

wiesz.....hmm moge bronic sie tylko tym ze jak dalem lepsze ustawienia AA i indirect ilumination to mi sie komp zlagował:((( i zrobil cos takiego jezeli chcesz zobaczyc:

unfinished.jpg

pierwotnie ciemnia miala byc w łazience ale wyszlo jakos taak ze stwierdzilem ze okno mozna i tak zaslonić.:P

Napisano

Troszkę lepiej na tym ostatnim, ale wciąż jeszcze długa droga przez gąszcz ustawień światła i renderera :)

Co to jest takie czerwone na górze na ścianie? Jeśli to półka, to czemu ten przedmiot na niej lewituje? :>

I zmień tą mapę za oknem, bo widok jak z samolotu.

Napisano
  • Autor

czy te kropki zaleza od indirect ilumination a jesli tak to od ktorego konkretni parametru.(jakis link do doobrego tutka?)bo ten render mnie zabil wydawalo mi sie ze ustawienia sa zblizone do tego rendera powyzej i nagle jakies kropki beznadziejne wychodza

1.jpg

Napisano

To Twój pokój ? raczej niefortunne miejsce na ciemnię, chyba że masz bardzo dobrze uszczelnione okno ;]

Pozdrawiam