Gość jaco Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 ... zastanawiałem się jak oni to robią? Wstawiają modele 3D w prawdziwe fotki, tutoriali nie znalazłem. Jechałem autobusem no i eureka!!! Wymyśliłem!!! Po egzaminach zrobie z tego TUTKA bo nie mam czasu teraz. Zajęło mi to około 10 minut wraz z próbnymi renderami. Sorki jeśli spamuj. MOże się komuś przyda. Czekam na komętarze. Orginalne foto Mentalray - Skylight + Depth of Field Mentalray - Skylight + Direct Light + Depth of Field Aha zabiłem gołembia 0,5 tonowym blokiem niestety!!!??? upss
sikham Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 http://www.3dcar-gallery.com/tutorial/less03.htm ;) ale gratuluje kreatywności i dobrych chęci :)
piksar Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 eeeee tam nie ma tutków: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs130/index.html ale rób swój, może będzie coś nowego
wizz Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 render ostatni najlepszy ale cienie na nim muszą być rozmyte jak jak na przedostatnim :)
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 jak oni to robią? raczej nie ma z tym problemu, caly sekret tkwi w odpowiednim ustawieniu swiateł, cieni i rendera;) pozdr
Lis Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 nono. efekt ładny. czekam na tutka. może dowiem się czegoś więcej.
jasiek311 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 tez ostatnio nad tym myslalem... bardzo fajnie Ci to wyszlo... tez czekam na tutoriala ;] pozdro
Gość jaco Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Dzięki za linki. Moja metoda się troszeczke różni od tych w tutkach. na 1 renderrze jest sam skylight i uważałem że są za ciemne w porównaniu do otoczenia to dodałem jeszcze Direct stąd nie rozmazane cienie, ponieważ wydaje mi się że ta fotka nie była robiona w całkowicie zachmurzony dzień?
Master Kiełbaster Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 dodaj jeszcze aberacje, dof raczej niepotrzebny tu jest
Gość jaco Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 dodaj jeszcze aberacje, dof raczej niepotrzebny tu jest Ja jeszcze mało umiem i nie rozumiem o co chodzi?????? :/ Poprosze troszke jaśnie bo naprawde nie czaje??
Vorek Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 z tego co widzę to fotka była robiona w całkiem pochmurny dzień, cienie są za ostre. Z tą aberracją to już lekka przesada, zresztą w tych warunkach i tak była by minimalna albo nawet niewidoczna (zależy od optyki aparatu) Lekki dof jak najbardziej wskazany bo żaden aparat cyfrowy ine ostrzy idealnie :) ) Aberracja to zjawisko przebarwiania na najbardziej kontrastowych fragmentach zdjęcia (gł. przepalonych bielach) wynika ono z niedoskonałości optyki aparatów. Dof, czyli głębia ostrości, "rozmywanie" obiektów oddalających się od punktu ostrości, zależy od ogniskowej obiektywu, zastosowanej przysłony oraz odległości od obiektu. Pozdrawiam :)
Gość jaco Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Nie no Dof to ja wiem co to jest przecież go użyłem, chodziło mi o aberacje. Dzięki za wskazówki Pozdro Nie do końca to co chciałem uzyskac:/ lece sie edukowac
Rekomendowane odpowiedzi