Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

... zastanawiałem się jak oni to robią? Wstawiają modele 3D w prawdziwe fotki, tutoriali nie znalazłem. Jechałem autobusem no i eureka!!! Wymyśliłem!!!

Po egzaminach zrobie z tego TUTKA bo nie mam czasu teraz. Zajęło mi to około 10 minut wraz z próbnymi renderami.

Sorki jeśli spamuj. MOże się komuś przyda.

Czekam na komętarze.

1.jpg

Orginalne foto

starowka_1.jpg

Mentalray - Skylight + Depth of Field

starowka_2.jpg

Mentalray - Skylight + Direct Light + Depth of Field

Aha zabiłem gołembia 0,5 tonowym blokiem niestety!!!??? upss

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

render ostatni najlepszy ale cienie na nim muszą być rozmyte jak jak na przedostatnim :)

Napisano

jak oni to robią? raczej nie ma z tym problemu, caly sekret tkwi w odpowiednim ustawieniu swiateł, cieni i rendera;) pozdr

Napisano

nono. efekt ładny. czekam na tutka. może dowiem się czegoś więcej.

Napisano

tez ostatnio nad tym myslalem...

bardzo fajnie Ci to wyszlo...

tez czekam na tutoriala ;]

pozdro

Napisano

Dzięki za linki.

Moja metoda się troszeczke różni od tych w tutkach.

na 1 renderrze jest sam skylight i uważałem że są za ciemne w porównaniu do otoczenia to dodałem jeszcze Direct stąd nie rozmazane cienie, ponieważ wydaje mi się że ta fotka nie była robiona w całkowicie zachmurzony dzień?

Napisano
dodaj jeszcze aberacje, dof raczej niepotrzebny tu jest

Ja jeszcze mało umiem i nie rozumiem o co chodzi?????? :/

Poprosze troszke jaśnie bo naprawde nie czaje??

Napisano

z tego co widzę to fotka była robiona w całkiem pochmurny dzień, cienie są za ostre. Z tą aberracją to już lekka przesada, zresztą w tych warunkach i tak była by minimalna albo nawet niewidoczna (zależy od optyki aparatu) Lekki dof jak najbardziej wskazany bo żaden aparat cyfrowy ine ostrzy idealnie :) )

Aberracja to zjawisko przebarwiania na najbardziej kontrastowych fragmentach zdjęcia (gł. przepalonych bielach) wynika ono z niedoskonałości optyki aparatów.

Dof, czyli głębia ostrości, "rozmywanie" obiektów oddalających się od punktu ostrości, zależy od ogniskowej obiektywu, zastosowanej przysłony oraz odległości od obiektu.

Pozdrawiam :)

Napisano

Nie no Dof to ja wiem co to jest przecież go użyłem, chodziło mi o aberacje. Dzięki za wskazówki

Pozdro

starowka_3.jpg

Nie do końca to co chciałem uzyskac:/ lece sie edukowac