nitrograd Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Witam, nie znalazłem odpowiedzi an to pytanie na forum, więc piszę:) Dlaczego ustawiając tło na białe w maxie i ustawiając enviroment na białe w Vrayu tło wyrenderowanej sceny jest szare?? Próbowałe wszelkich kombinacji i ciągle jest szare. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
javor Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 możesz zamiast koloru np ustawić białą bitmape i sterować jej RGB levelem (zwiększysz wartość i będzie biało)
mrkrzysiek Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 a pokaz ustawienia swoje z vraya ale może masz źle ustawiony color mapping który działa własnie na bacground
Marcin Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 to wina colormappingu, ustawiony na linear jest ok, na exponetial juz nie
nitrograd Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 jasne, linear działa, wielkie dzieki:)
mentaller Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 mam związane z tym pytanie ;] skierowane do tych którzy zajmują się wizkami. jakiego mapowania używacie i dlaczego ? własnie przy zmianie mapowania zmienia się kolor tła, a cienie są bledsze.
mt Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 mozna jeszcze odhaczyc affect background;) i juz niezaleznie od colormappingu tlo bedzie takie jak zostalo ustawione...
RA Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 mam związane z tym pytanie ;] skierowane do tych którzy zajmują się wizkami. jakiego mapowania używacie i dlaczego ? własnie przy zmianie mapowania zmienia się kolor tła, a cienie są bledsze.Exponential, w porywach intensive exponential, najczęściej odznaczam "affect background". :)
Rekomendowane odpowiedzi